Onada Edicions té entre els seus llibres un apartat molt especial dedicat a la literatura gastronòmica. Amb el títol 'La Teca' la col·lecció està dedicada a realitzar un cant literari dels més preuats productes autòctons de diferents indrets del territori ha assolit un elevat grau d'excel·lència.

La Teca, però, ens conduix per un viatge gastronòmic que també ens parla d'història, de persones i de cultius, d'estils de vida i d'un món sensorial vinculat a la taula més propera. Viatges gustosos per a excursionistes de la cuina que encara persegueixen els sabors més autèntics. Així, la col·lecció ha tocat el cel amb algunes publicacions de gran qualitat que han establert una concepció i un enfocament innovadors en el tractament de la temàtica culinària.

«La pastisseria i cuina de garrofa»

En este sentit, obres com «La pastisseria i la cuina de la garrofa», un cant a les vel·leïtats d'este producte rústic amb un potencial increïble ha captivat l'interès d'experts gastronòmics i de mitjans de comunicació de primer ordre. De fet, va aparèixer a una de les edicions del telenotícies de TV3, entre altres mitjans de renom.

El llibre està signat per reputats gastrònoms de la Fundació Alicia, entitat que compta amb la presidència del xef Ferran Adrià i l'assessorament executiu en matèria de salut del cardiòleg Valentí Fuster. Cal destacar, a més, l'equip humà d'este organisme, encapçalat pels ideòlegs Toni Massanés, director de la Fundació, i pel cap de cuina del departament de recerca, Jaume Biarnés.

L'obra ofereix un ventall de plats amb la garrofa com a protagonista que es complementa amb les aportacions fetes per professionals amb propostes variades com el trifàsic de garrofa, civada i ratafia o el compromés pa ecològic de gingebre i garrofa.

Continuant amb l'alé de la tradició cuinera, Onada també ha centrat el seu interés amb un dels productes primordials de la terra: l'arròs. La Teca, per tant, havia de tenir entre les seues obres un material tan fonamental com aquest per il·lustrar la nostra relació eterna en el bressol de l'arròs del nostre territori.

«La Cuina dels arrossos del Delta de l'Ebre» beu de la saviesa de generacions de l'Associació Local de la Dona de la Cava, que l'any 2015 va celebrar el seu vint-i-vuité aniversari. Este volum gastronòmic és un tribut a l'especialització d'un ingredient que es formula amb moltes varietats.