Un dia després d'anunciar actualitzacions de les seues computadores, rellotges i telèfons, Apple va reunir a un parell de milers de desenvolupadors de programari en un teatre per a oferir-los una mirada primerenca a la seua pròxima gran cosa: un programa de televisió online amb Jessica Alba i Gwyneth Paltrow.

El dimarts, Apple llança la seua primera sèrie original, «Planet of the Apps», protagonitzada per les dues reeixides empresàries de Hollywood Alba i Paltrow, el raper Will.i.am i l'empresari Gary Vaynerchuk. Els futurs inventors s'associen amb els quatre i dissenyaran i presentaran aplicacions que ajuden a la gent a fer compres, exercitar-se o cercar als seus amics en una sèrie que s'assembla molt a «The Voice» o «Top Xef». Amb $250.000 milions en efectiu i valors disponibles, el gegant tecnològic de Cupertino, Califòrnia, podria haver abordat companyies online poderoses com Netflix o Amazon. En canvi, l'empresa està començant a poc a poc i es manté prop del que fa bé, desafiant a Spotify i YouTube de Google amb una quantitat de nous videos sobre música i tecnologia.

«Este espectacle significarà i reflectirà una transformació cultural en la nostra societat liderada per empreses tecnològiques com Apple», va dir Ben Silverman, productor executiu de «Planet of the Apps». El «show» estarà disponible solament en Apple Music, el servei de «streaming» de música de dos anys que ara té 27 milions de subscriptors. Per a destacar-se enfront dels competidors, Apple ha desenvolupat programes que inclouen una derivació de la popular sèrie nocturna «Carpool Karaoke» i un documental sobre el magnat discogràfic «Clive Davis». També està agregant una nova pestanya de TV i pel·lícules.

La creixent importància de la transmissió de video a través de descodificadors, telèfons i tablets ha portat als analistes a especular que la companyia podria comprar un estudi cinematogràfic o de televisió. Eddy Cue, vicepresident sènior d'Apple i el contacte de la companyia a Hollywood, resta importància a aqueixes ambicions. En visites freqüents a Los Angeles, pressiona als estudis perquè les pel·lícules que s'exhibeixen en les sales cinematogràfiques estiguen disponibles en iTunes més ràpid. També està promovent una nova aplicació de TV en Apple TV. «Les aplicacions han canviat realment el món», va dir.

En l'episodi un de «Planet of the Apps», els aspirants a emprenedors presenten les seues creacions als quatre jutges de l'espectacle: Alba, Paltrow,Will.i.am i Vaynerchuk. Aquests sondegen les febleses i fortaleses abans de decidir si volen ser mentors dels concursants.

Cada jutge va passar setmanes ajudant als seus protegits a desenvolupar idees i funcions en preparació per a una oferta a una signatura de capital de risc, Lightspeed Venture Partners, patrocinadora primerenca de Snap Inc. Per als amfitrions, va ser una oportunitat de mostrar un costat menys conegut pels consumidors. «Estava nerviosa», va dir Alba, qui va insistir que se sent més còmoda interpretant un personatge enfront de la càmera que sent ella mateixa en un reality show. «Així és com a pinso. Així és com opere. Açò és el que em motiva. Va ser molt íntim».