Florida Grup Educatiu va celebrar ahir la cerimònia de lliurament dels premis corresponents a l'edició nombre XXII de «La Rosa de Paper», un certamen literari en el qual col·laboren l'editorial Andana, Caixa Popular, la Mancomunitat Intermunicipal de l'Horta Sud i Abacus i al que va assistir la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga.

El certamen va nàixer fa més de dues dècades amb l´objectiu de fomentar la creació literària en les modalitats de poesia, narrativa, microrelats i contes infantils en valencià i castellà. En esta edició, s´han presentat prop de 170 treballs: 71 d´ells en la modalitat de narrativa, 20 en poesia i 76 en la secció de microrelats.

L'alumnat que ha participat en els premis procedeix d'un total de 20 centres de tota la Comunitat Valenciana d'ESO, Batxillerat, Cicles Formatius i universitaris, així com alumnat de les Universitats de Majors i Universitats Populars.

Microrelats

En la modalitat de Microrelats per a la categoria A, de Primer Cicle d'ESO, la guanyadora va ser María Ruíz Martín, estudiant de Segon d'ESO de l'IES El Cabanyal pel treball Paraules.

En la categoria B, de segon cicle d'ESO, l'obra guardonada va ser Mi inmarescible flor, de Joan Vivas Escorihuela, alumne de Tercer d'ESO de Florida Secundària.

En la categoria C, de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, l'obra guanyadora va ser La intención no es siempre lo que cuenta, de Teresa Esquerdo Sánchez, alumna de Primer de Batxillerat del col·legi Santa Ana de València.

Narrativa

En la categoria A de narrativa, de primer cicle d'ESO va guanyar l´obra Impensable de Soledad Boix Heredia, alumna de Segon d'ESO de l'IES Massanassa. En la categoria B, que integra a l'alumnat de segon cicle d´ESO, el guanyador fou Sergio Simarro Vila, estudiant del Col·legi Santa Ana de València, per la seua obra Efímero. En la categoria C, per a estudiants de Batxillerats i Cicles Formatius de Grau Mitjà, el més valorat va ser La rutina de l'horror, de Claudia Sebastián i Estela, estudiant de Primer de Batxillerat de Florida Secundària.

La guanyadora en la modalitat D, estudiants universitaris i de Cicles de Grau Superior, va ser Alicia Martí Gallego, estudiant de Primer d'Animació 3D, jocs i entorns interactius de Florida Universitària, per la seua obra Rosa de Invierno.

El jurat va dictaminar que en la modalitat E, la corresponent a les Universitats de Majors i Escoles d'Adults, l'obra premiada siga El libro de Sergio, un microrelat de Moisés Coronado Fernández, del Centre FPA Miguel Hernández del Port de Sagunt.

Poesia

En les dues primeres categoria de poesia (A i B), el jurat va declarar el premi desert. Mentre, en les categories C i D, el guardó va ser per a Estancias de la memoria, de José Manuel Moreno del Pozo, que estudia segon de Batxillerat en el col·legi Sant Pere Pasqual de València.

A la categoria E, el treball més valorat va ser Vents i Plutges, de Benjamín Blanch Carpena, alumne de la Universitat dels Majors de Florida Universitària.

El certamen literari de la Rosa de Paper, està inspirat en el famós poema Cançó de la Rosa de Paper de Vicent Andrés Estellés. El concurs va sorgir per a promoure la llibertat de creació de l'alumnat i en l'actualitat és una convocatòria plenament consolidada en el món educatiu valencià. Al marge de la dotació econòmica, els poemes i relats premiats de cada edició es publiquen en la col·lecció literària So de Lletres.