14 de junio de 2017
14.06.2017

«El ball del Jaguar» de Lilit i Dionís ja té videoclip

El treball fa un paral·lelisme entre llatinoamèrica, els seus pobles i la terra, un himne d´esperança per a no perdre el valor ecològic i ancestral del planeta

14.06.2017 | 04:15
«El ball del Jaguar» de Lilit i Dionís ja té videoclip

La Vall de Laguar és el teló de fons de l´últim videoclip de Lilit i Dionís, que trasllada al terreny audiovisual «El ball del Jaguar», que va ser el single d´avançament del seu últim disc El temps dels pobles (Mésdemil, 2016).

El videoclip a nivell estètic i de contingut fa un paral·lelisme entre Llatinoamèrica, els seus pobles nadius i la nostra Terra, expressant la necessitat de la unió global dels pobles indigenes per prendre consciència del valor del patrimoni natural heretat i lluitar per la recuperació de la Terra, la cultura i la dignitat en una nova linia del front planetària; on els pobles més humils i savis, ens organitzem per fer front a la crisi climática i a la devastació que suposa el capitalisme.

El «ball del Jaguar» és un himne d´esperança que Lilit i Dionís entonen sabedors que amb ell sumen el seu gra d´arena cap a un nou paradigma en el que la humanitat tornarà a ser Biosfera, i deixarà de ser un problema per a la seua pròpia existencia i la dels éssers que comparteixen amb ella el planeta.

Com diu la lletra del tema «Convoque a l´espèrit, ancestre i gran: que torne la cordura al Poble Humanitat». En este sentit, al videoclip clip podem apreciar referències a la líder indígena Berta Cáceres, assassinada per la defensa de l´aigua, a les piràmides precolombines de Teotihuacan o la imatge mitològica del jaguar, mesclades amb altres que ens són més properes com el paisatge de la Vall de Laguar que simbolitza les nostres comarques.

Respecte a la part tècnica, la gravació, muntatge i efectes del videoclip l´han realitzada els valencians Chernoville Estudios amb gran projecció en el camp audiovisualel, mentre que Box-O-Bot Art Studio s´han encarregat d´elaborar la màscara que dona vida al Jaguar.

Cal assenyalar que el videoclip està dedicat a Jose Julio Sendra, que va ser guitarrista de Lilit i Dionís i que enara està present en el grup com així es reflecteix en cert moment de la gravació.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine