En la primera gran pel·lícula que protagonitza la superheroïna Wonder Woman, un llargmetratge que ha arrasat en la taquilla nord-americana, la imatge de la damisel·la en compromisos que històricament ha inundat la gran pantalla es convertix en un record molt llunyà. «Moltes vegades, quan anem al cine, les dones són les damisel·les en situacions problemàtiques, amb el cor trencat, o a l'espera de ser rescatades per un home, però eixa no és la vida real», va explicar l'actriu israeliana Gal Gadot, protagonista de Wonder Woman.

«Estic contenta de què finalment tinguem este personatge femení fort que no sols és súper poderosa, sinó amorosa i amb un cor enorme», va agregar l'actriu sobre la pel·lícula, que s'estrena este divendres a Espanya. La cinta, l'última gran producció del món del còmic, arriba als cines de la mà de Warner Bros per a comptar la història de com Wonder Woman va arribar a ser una superheroïna després de la transformació de Diana Prince, una jove i idealista amazones de la remota illa de Themyscira.

Un món més just

«El que m'encanta d'estes pel·lícules és el seu potencial per a imaginar una versió d'una mateixa què s'aspira, enfrontant-nos a les dificultats de ser una heroïna i aprenent a (...) ser millor», va dir Patty Jenkins sobre les raons que la van portar a dirigir el film. «És important ensenyar a la pròxima generació a pensar per tu mateixa i ser forta, a més de tindre una ment forta», va asseverar.

En el cas de Wright, les qualitats de Wonder Woman, que giren al voltant de buscar un món en el qual domine l'amor i la justícia, van ser el factor determinant per a decidir-se a formar part del llargmetratge.

«El que Wonder Woman simbolitza és la raó per la qual volia fer la pel·lícula», va afirmar Wright, que interpreta a Antiope, la tia guerrera i decidida que entrena i estimula a Diana Prince per a acabar convertint-se en la superheroïna.

«El seu objectiu -afegix- és tornar-li la igualtat i la justícia a la raça humana. La pel·lícula és sobre això i no sobre el castic o la venjança o l'odi» que solen veure's en altres llargmetratges del mateix gènere.

No obstant això, la primera gran pel·lícula protagonitzada per una superheroïna, que arriba 75 anys després de l'aparició en els còmic del personatge de Wonder Woman, no ha estat exempta de polèmiques, i ha sigut blanc d'un bon nombre de comentaris negatius, molts d'ells sobre la indumentària i l'aspecte del personatge central.

Polèmica sobre el vestuari

Diuen que el vestit de Gadot, format per una ajustada cuirassa en la mitat superior i una concisa falda que deixa al descobert bona part dels seus cuixes, destaca massa l'aspecte sensual d'una superheroïna que representa al gènere femení en un món, el dels còmics, dominat per personatges masculins.

La seua directora es defén subratllant el fet que els superherois, com Supermán, Batman o capità Amèrica, també es caracteritzen per ser espècimens exemplars, barons atractius i forts, per la qual cosa Wonder Woman no és distinta en eixe sentit. «Tots estan idealitzats, els hòmens igual que les dones, això és el que són els superherois. Jutjar només Wonder Woman amb eixos estàndards i no als personatges masculins és el que és sexista per a mi», va explicar Jenkins.

Gadot també descarta esta idea, i opina que les dones poden «ser intel·ligents i fortes i a la mateixa vegada sexy i atractives». «No veig cap conflicte amb això», va concloure.

¡Gadot va interpretar per primera vegada el personatge de Wonder Woman, en un rol secundari de la pel·lícula «Batman v SuperMan: L'alba de la justícia» (2016) i també apareixerà en «Lliga de la Justícia», que aterrarà en els cines al novembre del 2017.