Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Còctels

15 minuts de situació insostenible a Catalunya: el procés independentista, enjogassada colobra, continua endavant. 10 minuts de caos a Veneçuela. Tot a la coctelera ben barrejat i sacsegeu amb decisió i a ritme. Puigdemont-Junqueras amb el xandall bolivarià i Arran, la plataforma de la CUP, els nois mimats del govern rebel, llençant pedres contra la policia i cremant contenidors. Per suavitzar el beuratge, una mica de xicon educat de Cs, lluitant, envoltat de grans perills, per la democràcia a Veneç, dic, a Catalònia, o a Veneçuela-Catalunya, i de Cristina Cifuentes que, des de l´impol·lut Madrid, demana seny, coi!

Punt i a part. El gran ingredient d´aquest còctel estiuenc: la lumbàlgia de Rajoy (inestimable dada) que retarda la reunió-esmorzar amb el circumspecte Felip Borbó, sense dolors després de la vela, («doncs si se´n passa l´arròs €!») que amb fonda preocupació vol parlar, sobretot, de Catalunya-Veneçuela. Sacsegeu de nou, amb vigor. Personatges de novel·les d´Eduardo Mendoza, anarquistes, pistolers, el Maki Navaja, Lerroux pagant a assassins a sou per afegir picant a la festa, Epi que ha perdut la torxa olímpica €,(el detectiu Carvalho,disfressat de cambrer, ha oït part de la conversa) «Sa Majestat, com segueix sent Barcelona la ciutat més visitada?, a veure si els estem fent un parc temàtic...», «hi ha cap relació entre la fugida de Neymar i les urnes que volen col·locar? No l´haurà espantat la conjuntura?», «no sé, l´última notícia és que el meu Garcia Albiol (descendent de Primo Carnera o de Luca Brasi, no recorde bé) eixint sobtadament d´un cantó, li va demanar un autògraf. El carioca es va desmaiar», «homee!, € i què tal la lumbàlgia?», «superada, amb aquest Cohibas. Què, anirà vosté al clàssic?», «endreç!».

Per arrodonir el còctel, i assegurar l´insomni i la marxa nocturna en un xiringuito vora mar, suggerim una Mireia Belmonte guanyant medalles tot i haver d´entrar a les piscines catalanes per les finestres, donat que els panys són segellats amb silicona. Tot seguit els oferirem a vostés el temps: onada de calor en augment. No s´obliden de sacsejar altra vegada el combinat i ficar-lo en la nevera. Aquesta vesprada se´l prenen ben fresquet, molt «despashito», i a gaudir del remor de les ones, si pot ser. Ah, pot haver-hi algun efecte secundari, de conseqüències encara no sistematitzades. Còctel estiuenc «Catalònia danger». Fins demà a la mateixa hora!

Compartir el artículo

stats