15 de septiembre de 2017
15.09.2017

La Universitat de Sagunt

Sagunt posa en marxa per primera vegada una Universitat d´estiu que marcarà el full de ruta per aconseguir que la ciutat siga patrimoni de la Humanitat

15.09.2017 | 04:15
La Universitat de Sagunt

Una Universitat d´Estiu marcarà el full de ruta per aconseguir que Sagunt siga Patrimoni de la Humanitat. Experts i professors de la Universitat de València (UV) faran les seues propostes els propers 20 i 21 de setembre en sis conferències i dues taules rodones gratuïtes i obertes a tots els interessats.

Aquesta trobada de docents, professionals, estudiants i ciutadans servirà per «reflexionar sobre les conseqüències positives que tindrà la candidatura de Sagunt», avançava l´alcalde, Quico Fernández, en la presentació ahir de la primera edició d'aquesta Universitat d'Estiu, a la qual va acudir el vicerector de Participació i Projecció Territorial de la UV, Jorge Hermosilla.

Amb aquesta cita acadèmica es vol avançar un pas més dins del procés de la candidatura, de manera que ja es van anunciar noves edicions; «Volem arribar fins a la 34é, com a la Safor», va afirmar Hermosilla.

La presència de la Universitat de València en l´elaboració d´aquesta candidatura «és fonamental», deia l'alcalde, qui veu «molt difícil tirar cap endavant aquest projecte sense l'ajuda de les institucions acadèmiques, explicava. Mentrestant, el vicerector destacava la «complicitat i confiança que ha dipositat l'ajuntament», el que posarà més fàcil aquest gran repte, va insinuar.

Aquesta Universitat d´Estiu, constarà de dues parts, la jornada acadèmica i la institucional.
La primera obrirà les portes el dia 20 ar la vesprada amb tres ponències; la de la catedràtica d´Arqueologia, Carmen Aranegui, sobre «El valor patrimonial de Sagunt». La d´Ester Albal, degana de la Facultat de Geografia i Història, que introduirà en els «Claus del Pla Director de Sagunt, Patrimoni de la Humanitat» i la de Pau Rausell Köster, professor del departament d'Economia Aplicada, que tractarà la «Evaluació econòmica dels efectes de Sagunt, Patrimoni de la Humanitat». Aquesta jornada finalitzarà amb una taula rodona moderada per José Luis Giménez, director del Màster en Patrimoni Cultural UV.

A la jornada instiucional, prevista per al dia 21, representants de les diferents institucions opinaran sobre el procés en diverses conferències. Les ponències aniran a càrrec del secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, el president de la Xarxa Internacional del Programa de la UNESCO «Rutes de la seda», José María Chiquillo, i la diputada i responsable del programa de les Universitats Estacionals de la UV, Mercedes Berenguer.

Amb aquesta segona part es persegueix el compromís de totes les institucions en el procés.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook
Enlaces recomendados: Premios Cine