El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM) acull l'exposició «Cartell Cubà 1959-1989. Crònica gràfica de la història recent de Cuba», que arreplega les principals creacions dels més prolífics i rellevants artistes cubans que van desenvolupar el seu treball entre 1959 i 1989, és a dir des del triomf de la Revolució fins a la caiguda del Mur de Berlín.

L'exposició, que es podrà visitar fins al pròxim 15 d'octubre en la Sala Parpalló, traça un recorregut per la recent història política i social de la illa a través de l'abundant i heterogènia producció gràfica de l'època.

L'objectiu principal és donar a conèixer la importància de la producció gràfica cubana i l'efervescència creativa de la segona meitat del segle XX en un camp com el de les arts gràfiques, convertides, amb el cartell propagandístic al capdavant, en vehicle d'expressió de les complexes vicissituds socials de l'etapa immediatament posterior al triomf revolucionari.

«Cartell Cubà 1959-1989. Crònica gràfica de la història recent de Cuba» es divideix en quatre grans blocs -centrats en el cartell polític, cultural, de cinema i institucional- que aborden les similituds i discordançes en el desenvolupament d'aquest art i el seu esdevenir estètic segons el caràcter del seu àmbit d'actuació i el tipus d'organisme emissor que realitzava l'encàrrec.