Pel novembre continua la programació gratuïta de l´Aula de Cinema de la Universitat de València. El primer cicle, dedicat al racisme, comença demà dia 2 de novembre al Palau de Cerveró de la Universitat. Els dimarts les sessions se celebren al Col·legi Major Rector Peset. Ambdós cicles comencen a les 18 hores, seran d´accés lliure i gratuït. Les pel·lícules s´exhibiran en versió original subtitulada i estaran precedides d´una breu presentació i seran comentades al col·loqui posterior.

Cicle ´Racisme i biopolítica´,

al Palau de Cerveró

La programació del cicle, que es complementa amb una sèrie d´activitats i conferències al Palau de Cerveró durant tot el mes, s´encetarà el dijous 2 de novembre amb ´Todos nos llamamos Alí´ (Rainer W. Fassbinder, 1974), retrat cru sobre la reacció social a la introducció d´un element ´estrany´ en un ambient tancat i codificat. La següent sessió, el dijous 9 de novembre, serà Dheepan (Jacques Audiard, 2015), pel·lícula que segueix les vicissituds d´un immigrant de Sri Lanka en el seu intent d´aconseguir asil polític en Europa per tal d´escapar de la guerra. La programació continuarà dijous, dia 16 de novembre, amb ´Enmienda XIII´ (Ava DuVernay, 2016), premiat documental que se submergeix en el món de la discriminació contra els negres a EE.UU., i la seua relació amb l´elevada taxa de criminalitat i empresonament. El cicle conclourà, dijous 23 de novembre, amb ´El odio´ (Mathieu Kassovitz, 1995), film que s´endinsa en els barris perifèrics de París per a retratar la crua realitat de la brutalitat policial i la violència entre bandes de diferents ètnies.

Cicle ´Relatant el segle XXI´,

al Col·legi Major Rector Peset

El cicle s´obri el pròxim dimarts 7 de novembre amb la projecció d´´United 93´ (Paul Greengrass, 2006), pel·lícula que reconstrueix el primer gran esdeveniment del segle XXI i el que marcaria la història des d´aleshores: l´11 de setembre. A partir de la recreació del segrest de l´únic avió que no arribà a impactar contra el seu objectiu, el film reconstrueix els moments de pànic, desconcert i angoixa.

La següent sessió serà dimarts, dia 14 de novembre, amb l´oscaritzada ´En tierra hostil´ (Kathryn Bigelow, 2008), una cinta realitzada per Kathryn Bigelow que retrata la realitat quotidiana d´un equip d´artificiers en plena invasió americana a l´Iraq. La programació seguirà dimarts, dia 21 de novembre amb ´5 cámaras rotas´ (Emad Burnat i Guy Davidi, 2011), un interessant acostament des del documental a l´ocupació israeliana del territori palestí a través de la mirada d´un camperol àrab que tot i les dificultats tracta de registrar la realitat amb les seues càmeres. Per últim, dimarts 28 de novembre, es tanca la programació amb ´Margin Call´ (J.C. Chandor, 2011), pel·lícula sobre les hores prèvies a la caiguda de les grans entitats financeres.