Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Independence day, floreta day

No és cap marcianada ni un somni infantil: ens vindria de categoria dedicar una data a dir-nos només bondats. Però amb sentit i trellat, res de dir per dir. Ho necessitem. Amollar perles per la boca amb tot el lleu, perquè vertaderament ho sentim. I que si no tinguérem res de bo a dir, practicàrem el silenci. Hui per hui que n´hi ha «dia internacional de l´ou» -i de qualsevol favada-, per què no una jornada de comunicació filtrada? No em referisc a censurar-nos, ni fer-nos el caldo gros mútuament festejant amb un fum de flors gratuïtes sense fons. Suggerisc que, l´excusa d´una cita destacada en la que posar atenció exclusiva en idees positives evocades per persones i situacions -i poder dir-ho sense por ni complicació-, de totes totes afegiria més que una senzilla alegria al nostre pas pel món. Seria tan dramàtic/ vergonyós/ incòmode intentar-ho? Un dia és un dia, i per algun lloc cal començar. Ja ens encarregarem de que la teoria transcendisca i no es quede en un «benqueda» puntual.

"Despertem en altres la mateixa actitud mental que tenim cap a ells". Si durant un temps sols poguérem parlar del que considerem lloable, potser descobriríem si és totalment certa esta reflexió que feu l´escriptor Elbert Hubbard o si influïxen altres factors que no detectem. Partint de que l´actitud és tan suposadament determinant del que vivim, hauria de ser primordial comprovar d´on ens ve i cap on ens du. Donar-li protagonisme a un propòsit així una vegada a l´any, pot ser tindria més efecte del que pareix. Esforçant-nos un poc però sense forçar-nos massa, l´objectiu seria purament altruista: beneficiar-nos tots, sense imposicions comercials ni històries barates.

Qui entén de números dirà que això no interessa, però qui entén de lletres sap que quantitat i qualitat són paraules que no sempre estan renyides. Depén de l´apoderament emocional i de reconèixer que hi ha sorolls que amaguen buits en molts significats. Segons la web, hi ha un parell de dies mundials que s´apropen prou al que plantege. L´un de març és el de la floreta i el tretze de setembre el del pensament positiu. Sense entrar en l´interessant debat cultural de la diversitat interpretativa dels afalagaments i assenyalant que el raonament optimista no és sinònim de negació del desfavorable, crec que barrejant ambdós iniciatives ens sorprendríem guanyant. Fins i tot l´emperador cínic Heracli defenia que tot es transforma, res es perd. Sincera´t, que quelcom queda.

Compartir el artículo

stats