L´agenda cinematogràfica d´Escola Valenciana arranca amb força. Els dies 14, 15, 16 i 21 de novembre l´entitat cívica oferix als centres educatius la possibilitat de visualitzar quatre pel·lícules en valencià al Cinema Albatexas de València, en sessions matutines. En esta edició, els Serveis Audiovisuals d´Escola Valenciana han triat «El regal de la Molly Monstre», «Dos col·legues al rescat», «La vida d'En Carabassó» i «Covards».

Escola Valenciana vol amb esta iniciativa, omplir «un buit important» en el panorama audiovisual: «Sense emissions d´À Punt i la nul·la oferta de cinema en valencià a les sales comercials, el cinema d´Escola Valenciana esdevé l´única oportunitat de gaudir de pel·lícules de qualitat i en valencià en la gran pantalla», tal com ha assenyalat la coordinadora del projecte, Laura Font, que ha afegit: «D´esta manera, la nostra entitat potencia, d´una banda, la cultura en valencià i hi garanteix l´accés i, d´altra banda, afavoreix la normalització lingüística.»

El ´Cinema a l´Escola´ té la doble finalitat d´entretindre mentre ensenya. Amb este projecte social, Escola Valenciana s´adreça als centres educatius per oferir un material didàctic amb el qual treballar el llenguatge audiovisual a l´aula.

Les xifres de participació dels tres darrers anys en este programa revelen un increment considerable, gràcies al compromís dels ajuntaments i de les escoles que han introduït el cinema en valencià com a eina pedagògica i proposta cultural amb la qual les xiquetes i els xiquets aprenen mentre gaudixen.