01 de febrero de 2018
01.02.2018

La Revista Valenciana de Filologia inicia nova etapa de la mà de la Institució A. el Magnànim

01.02.2018 | 04:15

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació, dependent de l'Àrea de Cultura de la Diputació de València, obri una nova etapa de la Revista Valenciana de Filologia, que reprén la publicació editada entre el 1951 i el 1981 per la Diputació de València, amb una freqüència anual i tant en format electrònic –d'accés lliure i gratuït– com en paper. La publicació es presentarà el proper dijous, 8 de febrer, a les 13:00 hores, en la Sala César Simón de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València, i comptarà amb Vicent J. Escartí, director de la revista; Xavier Rius, diputat de Cultura; Carles Padilla, degà de la Facultat; i Josep Enric Rubio, professor de Filologia de la Universitat de València.

Per a Vicent Flor, director del Magnànim, «esta nova etapa de la Revista Valenciana de Filologia vol mantenir la inspiració que va marcar l'etapa anterior, conservant l'amplitud de mires que es proposava el seu fundador, Artur Zabala, però tractant d'arribar a tots els sectors de la societat interessats en la cultura valenciana».

Per la seua part, el director de la revista, Vicent J. Escartí, ha explicat que a partir d'este moment «s'obri un període d'esforç per aconseguir la internalització de la publicació, perquè s'incloga, des del primer moment, en els millors rànquings de publicacions científiques de la matèria», ha avançat.

Esta nova etapa de la Revista Valenciana de Filologia compta amb Rafel Roca com a secretari, a més d'un Consell de Redacció integrat per experts de diferents universitats valencianes, entre els que destaquen Antoni Ferrando, Manuel Pérez Saldanya, Abelard Saragossà, Carme Gregori, Albert Hauf, Eulàlia Miralles, Rafael Castelló, Ferran Suay, Rosa Agost i Maite Simon.

Pel que fa al Comitè Científic, este està format per prestigiosos professors representants de les universitats i institucions culturals d'Anglaterra, Itàlia, França, els Estats Units o Alemanya, a més de les institucions acadèmiques valencianes.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook