Empar Aguado, professora del Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, ha estat distingida amb el Premi de Divulgació Feminista Carmen de Burgos per un article sobre segregació horitzontal en dones estibadores portuàries. Este guardó que arriba a la 25 edició el convoca l´Asociación de Estudios Históricos de la Mujer (AEHM) de la Universitat de Màlaga i en edicions anteriors s´ha lliurat a dones investigadores, escriptores, periodistes i científiques com Rosa Cobo, Anna Freixas, Eulalia Pérez, Flora de Pablo o Soledad Gallego-Díaz, entre d´altres.

En la seua edició de 2018, el premi distingix articles publicats en periòdics i revistes de caire divulgatiu, en format paper o electrònic, que s´hagen publicat l´any 2017 i té una dotació de 2.000 euros. Es lliurarà el pròxim 8 de març a la Universitat de Màlaga en companyia del Premi d´Investigació Feminista Victoria Kent de la institució acadèmica andalusa.

La recerca d´Empar Aguado, «Mujeres en mundo de Hombres. Las estibadoras portuarias», es va publicar en Revista de Estudios y Cultura, en un especial del 8 de març de 2017, i exposa la situació d´un col·lectiu femení com les estibadores, en una professió masculinitzada, a través de l´estudi del cas del port de València, segon de l´Estat Espanyol i primer del Mediterrani en moviment de contenidors. «La participació de la força laboral de les dones en la professió és molt variable als ports espanyols, i també als europeus. Oscil·la entre la nul·la presencia en ports com el d´Algesires fins a nivells que ronden el 10%, como ocorre al Port de València», indica Aguado.