Per primera vegada, el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, va assistir ahir a un Ple de la institució normativa, acceptant la invitació del president de l´AVL. Ramon Ferrer ha senyalat en la seua salutació l´estreta col·laboració institucional amb «una universitat que sempre ens ha fet costat. Eixa complicitat ens ha ajudat a creure en el treballs que fem tots els acadèmics». El rector ha agraït la invitació i ha reafirmat la necessitat de mantenir «un espai permanent de diàleg», al temps que ha manifestat «el més profund reconeixement pel paper normalitzador de l´AVL en tots estos anys».

D´altra banda, la secretària de l´AVL, Verònica Cantó, va ser ahir elegida per l´AVL representant de la institució en el recentment creat Consell de la Ciutadania de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació. L´acadèmica ha agraït la confiança dipositada en la seua persona per a ser la veu de l´AVL en este òrgan de participació.

A més a més, el professor Joan Veny, membre de l´Institut d´Estudis Catalans, va comparéixer en la sessió plenària de l´AVL per a explicar la proposta de l´estàndard lèxic de la Secció Filològica de la institució catalana. La presència de dialectòleg mallorquí forma part de les reunions que manté l´AVL amb la resta de les institucions i entitats culturals de l´àmbit lingüístic.