El Casal Jove de Sagunt va acollir ahir la programació de Music Port Fest, un nou festival que forma part de les iniciatives culturals amb les que es pretén revitalitzar i dinamitzar la zona industrial de la Nau, al Port de Sagunt. A l´acte han assistit Francesc Colomer, president de l´Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat Valenciana; Pilar Moncho, diputada provincial de Turisme; Josep Francesc Fernández, alcalde de Sagunt; Natalia Antonino, regidora de Turisme de l´Ajuntament de Sagunt; i Luis Óscar García i Sergi Almiñana, responsables de programació del festival. Este esdeveniment cultural se celebrarà els dies 6 i 7 de juliol en l´entorn de La Nau, en el recinte de l´antiga siderúrgia valenciana d´Alts Forns del Mediterrani.

Durant la presentació, els intervinents han posat en valor la recuperació d´este espai d´alt valor històric de més de 30.000 m2. D´esta manera, la ubicació està cridada a convertir-se en un espai de referència cultural i trobada ciutadana gràcies a la celebració de l´esdeveniment. A més de concerts, el Music Port Fest acollirà propostes artístiques i escèniques d´avantguarda i comptarà amb zones d´oci i gastronomia per a respondre a totes les necessitats del públic assistent.

La intenció dels organitzadors del Music Port Fest és oferir una experiència vital singularitzada a un públic actiu, conscient i amb ganes de descobrir noves propostes culturals. Des dels seus primers passos, Music Port Fest destaca per la seua implicació en la vida i el context sociocultural del Port de Sagunt. Una part significativa de les activitats ha sigut organitzada en col·laboració amb artistes, associacions i col·lectius locals. Es tracta d´una clara manifestació d´intencions per part del festival de respondre al seu compromís amb els valors de sostenibilitat, gestió i ús responsable dels recursos i l´entorn.

El Music Port Fest naix enguany gràcies a l´esforç conjunt de les promotores valencianes El Caimán Producciones, Metrònom i Sagarmanta amb l´Ajuntament de Sagunt, l´Agència Valenciana de Turisme i Turisme València (Diputació de València).

Grups musicals confirmats

El Music Port Fest estarà format per més de trenta propostes culturals que combinen música, arts escèniques i intervencions plàstiques amb activitats culturals. La programació musical contindrà propostes de pop i rock, hip hop, mestissatge i música electrònica, dins de l´ampli ventall de la cultura urbana.

D´esta manera, l´esdeveniment comptarà amb la presència de Kase.O, raper saragossà que va formar part del mític grup Violadores del Verso. Actualment, l´MC segueix amb la gira de presentació del disc El círculo (2016, Boa). Mala Rodríguez, una altra de les referències del hip hop estatal, també actuarà a Sagunt, on de segur que es podran escoltar algunes de les seues noves composicions. En el camp del rap, el festival també comptarà amb la presència de l´argentina Sara Hebe, una de les artistes revelació d´este gènere en Llatinoamèrica. Muchachito s´encarregarà de fer ballar als assistents al ritme del rumboxing, la fusió de rumba i swing que ell mateix va inventar. El Niño de la Hipoteca pujarà a l´escenari del festival amb les seues cançons de crítica social carregades d´ironia. Per la seua part, El Kanka oferirà al públic les composicions del seu últim disc, El arte de saltar (A volar), editat fa poques setmanes. A més, el santanderí Ángel Stanich, el cantautor lisèrgic, aprofitarà el seu pas per Sagunt per a mostrar el seu repertori, sobretot les composicions de Antigua y Barbuda (Sony Music, 2017), el seu treball més recent.

Així mateix, el Music Port Fest acollirà l´actuació de Corizonas, banda sorgida en 2010 a partir de la unió de Los Coronas i Arizona Baby. El festival viurà un moment històric amb la reunió de Sexy Sadie. La banda, dissolta en 2006, tornarà als escenaris per a festejar el 20 aniversari de la publicació de l´àlbum It´s Beautiful, It´s Love.