La Jornada de Sociolingüística reunirà de nou diversos sectors implicats en l'anàlisi de l'ús social de la llengua, al Campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València, els propers 23 i 24 de març. La cita es presenta enguany amb el títol: «El valencià té capacitat d'influència social?». El programa proposa una mirada a l'espai públic, amb la novetat d'incorporar la seua extensió a les xarxes socials, convertides en espai de captació d'informació, relació personal i debat. Entre els ponents hi ha el periodista Toni Mollà, que pronunciarà divendres la conferència inaugural sobre «L'espai públic, el mercat i la política lingüística».

La XXIII Jornada de Sociolingüística s'ha presentat en la seu de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb la participació de Josep Cortés, del Servei de Promoció i Normalització Lingüística de la Universitat Politècnica de València (UPV); Verònica Cantó, Secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL); i Brauli Montoya, delegat de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) a Alacant. Tots tres han explicat les característiques de la jornada i el programa que es desenvoluparà enguany.

L'objectiu de la jornada és debatre sobre la capacitat d'influència del valencià al món social i econòmic, amb l'anàlisi de les campanyes de promoció lingüística i una reflexió sobre la influència de la llengua en els àmbits públics, els mitjans de comunicació, els continguts transmèdia i les xarxes socials. El conjunt de les sessions ha sigut reconegut com a activitat formativa per la Conselleria d'Educació.