03 de abril de 2018
03.04.2018

«La princesa prometida» torna a les llibreries 45 anys després de la seua publicació

La imprempta ático de los libros de barcelona reedita en castellà la coneguda novel·la de william goldman, descatalogada des de fa anys

03.04.2018 | 04:15

L'imprempta Ático de los Libros ha reeditat en castellà la novel·la descatalogada «La princesa prometida», del guionista i escriptor William Goldman, i ha estrenat el títol en català, just quan fa ?? anys de la seua publicació i 31 des que va ser adaptada al cinema.

L'editora, Clàudia Casanova, ha explicat que es va adonar que este clàssic estava descatalogat en castellà quan va intentar regalar-li a la seua neboda fa almenys dos anys; mentre que en català encara no s'havia publicat mai.

«És un pecat gegant que no estiga ste clàssic», ha dit Casanova, que ha comparat la seua absència a la de Miguel de Cervantes, Jane Austen o Jaume Fuster, o com si no es poguera comprar «El senyor dels anells» o «El món de Sofia».

L'editora va contactar amb els representants de Goldman per a adquirir els drets, els quals li van respondre que estaven tan bojos com l'autor quan va escriure la novela: «Es van emocionar molt», va afegir l'editora. Casanova ha culpat el descuit, la distració i l´oblit del sector editorial i va afegir: «La feina dels editors a qui ens interessa que hi haja una biblioteca important per als lectors és que no estiguen mai estos llibres descatalogats», va afirmar l´editora en la roda de premsa.

Amor etern i guerres
Esta novel·la és una història de combats, i tracta de l'amor etern, l'odi immortal i les venjances més despietades, amb gegants, villans i herois entre els seus personatges. En la història, Buttercup es compromet, després de la mort del seu estimat Westley, amb Humperdinck -un malvat príncep- per evitar una guerra, però abans de les noces la jove és segrestada. A més de «La princesa promesa», el neyoroquí William Goldman és l'autor dels guions de «Dos hombres y un destino» i «Tots els homes del president».

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook