07 de abril de 2018
07.04.2018

El valencià: una llengua del món

Vuitanta professors i estudiants de dotze països i 24 universitats estan esta setmana a València per a posar en pràctica els seus coneixements sobre la nostra cultura i n´adquirisquen de nous

07.04.2018 | 04:15
El valencià: una llengua del món

El conseller d´Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, juntament amb el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano van rebre ahir els estudiants i professors que participen en la sisena Trobada Internacional de Professors i Estudiants de Llengua a l´Estranger, que se celebra a València del 4 al 8 d´abril. Esta trobada compta amb una gran varietat d´activitats acadèmiques i lúdiques per a posar en contacte la docència i l´alumnat de la nostra llengua arreu Europa i que els estudiants adquirisquen i posen en pràctica els seus coneixements sobre la nostra cultura i n´adquirisquen d´altres de nous. En esta edició de la trobada, hi participen 66 estudiants, de 12 nacionalitats diferents i procedents de 24 universitats europees, i 13 professors de diversos països.

«Esta setmana València és la seu de la internacionalització de la nostra llengua a nivell universitari. Per al Govern de la Generalitat Valenciana aquesta trobada significa també la constatació que estem apostant i treballant per aconseguir un dels objectius permanents de l´acció de govern: dignificar la presència del valencià en tots els àmbits de la realitat social», ha destacat el conseller Vicent Marzà.

Marzà ha explicat que «des que vàrem començar la nostra acció de govern en 2015, iniciàrem el treball per a aconseguir que la difusió de la nostra llengua a territoris de l´exterior de l´àmbit lingüístic forme part de la dinàmica ordinària de les accions de difusió i promoció lingüística de la Generalitat».

Una de les accions que ha consolidat la conselleria durant esta legislatura és el Programa de lectorats en valencià en universitats de l´exterior del territori valencià. Des de la constitució del nou govern de la Generalitat en 2015, la conselleria ha impulsat novament la creació i el manteniment d´aquest programa, no només a les universitats estrangeres, sinó també en diferents universitats de l´Estat.

El programa compta amb un pressupost de 171.340 euros. Amb aquesta dotació es cobriran els costos de contractació del professorat, els de manteniment, les activitats de formació per a docents i alumnat i els de difusió i promoció cultural.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook