Més de catorze mil músics de dos-centes cinquanta bandes desfilant per les avenides de la ciutat de València el 26 de maig pretenen aconseguir el rècord Guinness de la «Major desfilada de bandes de música de la història» per tal d'anunciar ven alt el 50.ª aniversari de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

I es que este repte, deia ahir el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, s'uneix també als que es faran el 21 d'abril a la plaça de bous de Castelló i el 12 de maig a la d'Alacant. En ambdós ocasions participaran més de 6.000 xiquets i xiquetes de entre 10 i 16 anys de les Escoles de Música de Castelló, Alacant i València.

Al primer acte s'intentarán batir dos rècords com el del «Major nombre de músics que siguen familia troncal en un espectacle musical». A Alacant, amb cinc mil músics inscrits, es preten batir el repte de la «Major lecció de música» mai realitzada, mitjançant el mètode Soundcool, una ferramenta de creació musical colaborativa.

Crida per a el Guinness

A estos s'uneixen altres dotze rècords com el major ensemble de flautes, saxofons, fagots, tubes, i oboes entre altres.

Però el major repte al que s'aspira es plenar el Mestalla el 26 de maig per configurar «La banda de música més gran del món», amb la colaboració de Xarxa Teatre i el seu espectacle «Les Fades de la Música».

Fins ara, el nombre d'inscrits és de 18.160 i el récord es troba en els 20.100 que va aconseguir Estocolm, pel que la Federació fa una crida als músics valencians per tratar de lograr un repte que es un «colp en la taula» que puga brindar «la importància que es mereix» a tota la comunitat musical valenciana.