L'equip de la Universitat de València ha guanyat la Lliga de Debat Universitària que organitza la Xarxa Vives d'Universitats. L'equip estava format per Adrià Mompó, Miguel Horacio García, Jorge Llau, Gerard Blasco Granell i Àngels Grimalt Vives, assessorats pel professor Andreu Sentí, que s'ha encarregat de formar-los i acompanyar-los en estos mesos previs. L'alumnat de la Universitat de València ha rebut formació des del Servei d'Informació i Dinamització (SEDI) de la institució acadèmica. És occident responsable del sorgiment de l'Estat Islàmic? ha sigut el tema de debat que ha enfrontat als equips de 16 universitats d'Andorra, Catalunya, País Valencià i les Illes Balears, en total 5.000 participants en aquesta competició d'oratòria, considerada per l'organització, la més important del sud d'Europa pel nombre de participants.

La competició dialèctica i intel·lectual en la qual diversos equips d'estudiants debaten sobre un tema polèmic i d'actualitat ha estat acollida enguany per la Universitat Miguel Hernández (UMH) d'Elx, que s'ha convertit en la capital del diàleg i el debat de l'11 al 19 d'abril.

Els equips han debatut els darrers quatre dies en la modalitat universitària de la lliga sobre el tema d'enguany, És occident responsable del sorgiment de l'Estat Islàmic? Les semifinals han estat disputades pels equips de la Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Ramon Llull, Universitat Rovira i Virgili i Universitat de València. Els equips de les universitats de València i Ramon Llull s'han enfrontat en la gran final, i ha sigut el primer d'ells qui ha resultat guanyador.