La nova gira de teatre social d'Escena Erasmus comptarà amb la participació de persones refugiades que parlaran i reflexionaran sobre la situació que viu hui en dia Europa. Estos, junt a joves valencians i estudiants d'Erasmus de la Universitat de València, recorreran els pobles de la Comunitat Valenciana per «unir persones de diferents cultures, diferents nacionalitats i diferents formes de pensar i viure», segons va definir el diputat de Cultura, Xavier Rius, a la presentació de la gira.

El projecte arribarà enguany a dotze pobles de la província de València (Alaquàs, Bonrepòs i Mirambell, Xella, l'Alcúdia de Crespins, Almoines, Yátova, Salem, Benifaió, Caudete de las Fuentes, Carrícola, Ontinyent i Gandia), i també a la seu a la capital del Túria de la Universitat de València, copromotora del projecte amb la Diputació de València.

L'espectacle, anomenat «La gran final», interpretat per 16 actors i actrius d'11 nacionalitats diferents (Espanya, Polònia, Alemanya, Camerun, Gàmbia, Itàlia, Síria, Eslovàquia, França, Suïssa i Colòmbia), segons van explicar els seus responsables, tractarà de demostrar sobre l'escenari que és possible treballar junts i superar les diferències.