Theatretk, companyia resident de la Sala Russafa de València, posarà fi a la setena temporada de l'espai amb l'estrena de la seua nova producció a principis de juliol. Es tracta de «Caront i les finestres indiscretísimas», una comèdia «absurda i una mica existencial». Del dijous 5 al diumenge 8 del pròxim mes, la formació colombià-valenciana presentarà l'espectacle creat durant els últims mesos en les instal·lacions del teatre del barri de Russafa, avança l'espai en un comunicat.

Aquesta proposta continua la sèrie iniciada amb «Gloomy Sunday», el seu anterior muntatge també estrenat en la sala i que ha viatjat recentment a Lituània i Alemanya, dins d'una gira europea. A manera de seqüela, «Caront» és una comèdia absurda amb certs tocs existencials en la qual el protagonista torna a enfrontar-se a una situació alguna cosa surrealista de la qual no pot escapar.

En aquesta ocasió, l'obra parteix d'un «personal i actualitzat» acostament al mite grec de Caront, encarregat del trànsit dels morts a l'altra vida mitjançant el símbol d'un passeig amb barca per a creuar a l'altra riba. Harold Zúñigan escriu i dirigeix aquest espectacle que imagina com seria la vida actual d'aqueix personatge, inserint-ho en una realitat completament diferent.

El músic valencià de l'escena rock independent Johnny B Zero posa la banda sonora original a aquesta obra interpretada per Saoro Ferré, Lucía Poveda i Jose Doménech. Un muntatge amb el segell de Theatretk, que comporta també una escenografia de «potent presència artística».

La desmotivació del barquer

Després de mil·lennis remant, Caront està cansat del seu treball. Els déus intenten motivar-li i li instal·len en un enorme gratacel ple de finestres, a través de les quals fa travessar als morts perquè entren en l'eternitat. No obstant açò, l'avorriment acaba apareixent de nou i Caront desitja escapar. Trobarà l'ocasió perfecta amb l'arribada d'una parella de germans, alguna cosa desconcertats davant la seua mort i sense l'óbolo, obligada moneda amb la qual pagar el seu viatge.

La història dels tres personatges permet a l'obra tractar temes com el fastig i la falta de motivació regnant en una societat que «intenta anul·lar la capacitat de transformar les coses dels seus individus, amansándoles amb una constant activitat i un perpetu confort», destaquen els responsables del projecte.