Es tracta d'una de les mostres més sòlides, trencadores i potents que ha passat per la sala EMAT de Torrent, tal com varen defensar ahir els responsables municipals. L'exposició «Dance, Underground & Couture» inclou més de 200 obres de l'artista d'Algemesí JARR, que recullen tota la seua trajectòria, des dels primers treballs, quan era ballarí, fins a la seua penúltima col·lecció. Crítica política i social es barregen amb les formes, els vius colors, la simbologia religiosa i el daurat, en una selecció que inclou una obra censurada en València fa anys per abordar algun dels episodis de corrupció del PP («Nunca digo no»), altres que varen formar part d'una mostra espanyola en Brussel·les amb motiu de la capitalitat de la Unió Europea, fetes a base de material reciclat, i algunes que han passat per diversos països (Bèlgica, Mèxic, Xile o els Estats Units, entre d'altres).

La mostra es va inaugurar ahir i estarà en l'EMAT fins al 31 de juliol en la sala, amb horari de visites de matí i de vesprada, de dimarts a dissabte. L'artista va explicar ahir que algunes de les obres «no eixien a la llum des de la seua primera exposició» però es pot observar que «el llenguatge és el mateix» encara que canvie la tècnica. Jarr va considerar que la seua obra «té una iconografia molt propera a la gent més jove». «Totes les obres que cree són preguntes que jo em faig encara que no sempre trobe la resposta», va explicar. En la seua última col·lecció, que prepara actualment i s'exhibirà en 2019, ha fugit una mica de la crítica política. «Necessitava desintoxicar-me», va reconéixer.

L'exposició va ser presentada per la regidora de Cultura de Torrent, Susi Ferrer, en el que és el seu segon gran projecte des de l'arribada al càrrec (en juny també s´està desenvolupant la iniciativa TIC TAC d´art i cultura al carrer). Ferrer va definir la mostra com a «apassionant, colorista, en evolució constant, amb gran poder comunicatiu» i que «fa una reflexió sobre la nostra societat». Eixes varen les raons per les quals el seu equip va decidir portar l'exposició a Torrent, quan es buscaven una mostra «atraient i il·lusionant». La regidora va elogiar que JARR utilitze l'art com un joc i empre elements reciclats o formes polièdriques «per a reinventar-se». «És una de les millors exposicions que ha passat per l'EMAT», va dir Susi Ferrer.

Ros: «estic orgullós»

També va estar present l'alcalde, Jesús Ros, qui es va mostrar «orgullós» d'acollir una selecció com «Dance, Underground & Couture». «És una exposició magnífica. Després de saber que havia exposat per tot el món, com no anava a vindre a Torrent», va expressar.