El Teatre El Musical (TEM) va tancar ahir la seua tercera temporada amb una gala en la qual els joves talents artístics de Poblats Marítims mostraren el seu talent sobre l'escenari. La participació era oberta a tots els joves de 18 anys o menys amb alguna habilitat artística. Més d´una desena de joves es varen apropar al teatre de la plaça del Rosari de València per mostrar les seues habilitats. Predominà el flamenc i la dansa.

La gala s'emmarcà dins de l'estratègia d'identificació amb l'espai que s'està duent a terme amb els veïns del barri des que la gestió del Musical va tornar a estar en mans de l'Ajuntament de València. «Una de les nostres principals línies de treball és acostar el teatre al barri a través d'iniciatives i projectes participatius perquè els veïns del Marítim senten el TEM com un espai propi en el qual poder participar», va explicar la coordinadora artista Olga Álvarez.

Durant la setmana es varen establir dos dies d'assajos perquè els joves pogueren adaptar-se a l'escenari. Va haver espectacles variats de música en directe, flamenc, ball i cant dins d'un programa variat en el qual els més joves van mostrar amb il·lusió les seues propostes per a tota la família.

Amb la gala «Joves Talents del Barri» es tanca una temporada en la qual El Musical s'ha consolidat com un dels referents culturals en la branca de les arts vives en la ciutat de València. Aquesta temporada han visitat el TEM Alberto San Juan, Isabel Ordaz, Malena Alterio, Daniel Grau, la coreògrafa Marina Mascarell, la balladora Olga Pericet o figures de la música com Estrella Morente, Dom la Nena o Wim Mertens. Les novetats en aquesta tercera temporada del TEM van ser el circ amb la participació del TEM en el primer festival Contorsions i les marionetes amb la coorganización, juntament amb el Teatre L'Estel, del primer Festival Titelles al Cabanyal.