Catarroja torna a esdevenir un punt de trobada per a músics i amants del jazz amb la VII edició del Festival Sifasol. Entre el dilluns 2 i el divendres 6 de juliol pel municipi passaran algunes de les figures més importants del panorama jazzístic actual, com Fabián Barraza Django´s Quartet, Jerez-Texas, Valencia Art Quartet, Sis veus per al poeta o Thaïs Morell Quintet. Totes les actuacions seran a les 22 hores a la Plaça de la Llotgeta.

La formació de Barraza serà l´encarregada d´obrir demà el festival. El grup madrileny presenta un espectacle basat en el repertori clàssic del Hot Club de France, incorporant el violí al seu clàssic trio per tal d´emular el so del grup format per Django Reinhardt amb el violinista Stéphane Grapelli.

La nit del dimarts 3, prendran el relleu Jerez-Texas, trio conformat per la guitarra flamenca de Ricardo Esteve, el violoncel de Matthieu Saglio i la bateria de Jesús Gimeno. La complicitat de 15 anys compartint escenaris es fa notar en l´espectacle de Jerez-Texas, que amb les seues melodies enganxoses de segur no deixarà a ningú indiferent.

Valencia Art Quartet presentarà, per la seua banda, el seu projecte América el dimecres 4. Ángel García i Miguel López a la percussió i María Rita Primo i Jordi Nogués al piano recorreran de sud a nord el continent americà a través de les obres de Gershwin i Bernstein.

Nit Estellés

El festival també acollirà el dijous 5 la Nit Estellés, en homenatge al poeta de Burjassot. Així, a les 21 hores s´organitzarà un sopar de cabasset i es llegiran alguns dels seus poemes. A continuació, a les 22, actuaran Sis veus per al poeta, grup conformat per les cantadores valencianes Patxi Ferrer, Mª Amparo Hurtado i Lola Ledesma; la cantant i guitarrista Eva Dénia, Maribel Crespo i la cel·lista Merxe Martínez. La formació presentarà un espectacle que uneix els versos d´Estellés i la música tradicional valenciana.

Per últim, el Sifasol tancarà amb l´actuació del quintet de Thaïs Morell, fromat per Ales Cesarini al contrabaix, Mariano Steimberg a la percussió, Alberto Palau al piano i Francisco Blanco al saxo i la flauta.