El campus a València de Berklee va oferir ahir «La Nit de Berklee», el concert anual de la institució amb motiu de la graduació dels seus alumnes de màster, en col·laboració amb la Ciutat dels Arts i els Ciències. Alumnes i professors feren vibrar al públic valencià sobre l'escenari flotant instal·lat en el llac nord de l'Hemisfèric, amb temes propis com «Band of Travelers» de la nord-americana Leslie Harper, que va compondre la peça especialment per a aquest concert donada la seua temàtica, de títol homònim, entorn de les experiències dels estudiants per tots els racons del món; «The Succumbed Life Waltz?», composta per la sèrbia Ana Krstajic i interpretada en col·laboració amb la Budapest Art Orchestra, «La Tierra» de l'espanyola Eva Villalba, o la cançó tradicional persa «Dokhtare Boyer Ahmadi» amb la implicació de Mohannad Nasser, procedent de Síria.

La quarta edició del concert de graduació de Berklee, que es consolida dins de la programació d'esdeveniments al juliol de la capital valenciana en el marc de la Fira de València,va comptar amb l'actuació del llegendari guitarrista nord-americà Al Di Meola . Va tocar dos temes originals, «The Infinite Desire» i també «Mediterranean Sundance/Rio Ancho», -composat amb Paco de Lucía- dos dies abans de ser nomenat Doctor Honoris causa en música per Berklee en l'acte de graduació de la promoció de 2018, amb alumnes de més de 30 països, que tindrà lloc en el Palau dels Arts.

Així mateix, la participació de la Jove Banda Simfònica de la FSMCV al costat dels alumnes de Berklee, amb motiu del 50 Aniversari de la Federació, fou estel·lar durant el tema de tancament «Can´t stop the feeling», de Justin Timberlake, aconseguint entusiasmar al públic en el qual sens dubte ha sigut el colofó d'una nit espectacular.

Més música al Palau

La programació cultura de la ciutat de València continuarà marcada per la música hui, i més concretament pel jazz. El saxofonista estadounidenc Kenny Garret actuará hui en el marc del Festival de Jazz del Palau de la Música. Garret va ser un dels alumnes avantatjats de Miles Davis i és guanyador d'un Grammy en 2010 al millor àlbum de jazz instrumental. Presentarà «Do your danse» després que, des del seu primer concert amb L'Orquestra de Duke Ellington, haja compartit escenari amb Freddie Hubbard, Woody Shaw o Art Blakey & The Jazz Messengers.