El Palau dels Arts acull el 13 i 14 de juliol «Nit a les Arts 2018», una proposta per a tots els públics que ofereix òpera, música simfònica, espectacles tècnic-artístics i del DJ Eduardo Díaz i una exposició de vestuari que l'any passat va atraure a més de 7.000 persones. Entre les activitats hi ha espectacles amb el Cor de la Generalitat i els artistes del Centre Plácido Domingo, concerts de l'Orquestra de la Comunitat Valenciana dirigits per Roberto Forés i dues funcions de l'òpera Bastià i Bastiana.

En grups de fins a 240 persones, els assistents podran conèixer mitjançant un espectacle inèdit, d'uns 40 minuts de durada, el funcionament de la maquinària escènica, il·luminació, audiovisuals i tots els elements necessaris per a engegar una funció d'òpera. Allex Aguilera dirigeix la part artística d'aquesta exhibició que interpreten els cantants del Centre Plácido Domingo i del Cor de la Generalitat.

L'òpera Bastià i Bastiana, de Mozart, es representarà sobre el camió de Les Arts Volant en la plaça Martín i Soler, i acompanyats al piano per Aïda Bousselma i Husan Park, en les seues respectives sessions, els artistes del Centre Plácido Domingo cantaran i declamaran en valencià el Singspiel mozartiano que narra la història d'amor entre dos joves en un humil llogaret de pastors.

Allex Aguilera dirigeix la reposició d'aquesta obra, en un muntatge amb signatura de Davide Livermore, vestuari de José María Adame i il·luminació d'Antonio Castro, que inclou un nou personatge interpretat per l'actor Sergio Gil.

Exposició de la campanya

El vestíbul principal acollirà una exposició inspirada en la recent campanya d'abonaments per a la temporada 2018-2019, que ha convertit als propis abonats, caracteritzats amb el vestuari i el maquillatge de produccions històriques dels Arts, en la imatge de cadascun dels torns d'abonament retratats pels fotògrafs Mikel Ponce i Miguel Lorenzo.

El públic podrà contemplar el vestuari i la utilería de títols de referència com el muntatge de Carmen, de Bizet, que va concebre Carlos Saura, la producció de Lluís Pasqual per a Simon Boccanegra, amb dissenys de l'oscarizada Franca Squarciapino, o la visió de Jonathan Miller de Don Giovanni.

L'Orquestra de la Comunitat Valenciana posarà la nota musical a la nit en blanc dels Arts sota la direcció musical de Roberto Forés en l'Espai Els Bous, situat en l'onzena planta del teatre i connectat amb les Terrasses dels Palmeres.