Verònica Cantó, secretària de l´Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha inaugurat la quarta ´Estada lingüística d´estiu´ orientada a la difusió de la llengua i cultura valenciana, que se celebra en el Col·legi Major Rector Peset, a València, organitzada per l´AVL i l´Institut Ramon Llull, amb la col·laboració de la Universitat de València.

El curs compta amb trenta alumnes, deu més que l´any passat, i la duració serà de dos setmanes, com a resultat de l´interés que la convocatòria de l´´Estada lingüística d´estiu´ té entre els estudiants dels lectorats de valencià finançats per la Generalitat a les universitats d´Amiens, Cambridge, Torí, Guadalajara, Granada i l´Autònoma de Madrid.

Igualment, l´Institut Ramon Llull, que des de fa dos anys participa en este projecte iniciat per l´Acadèmia Valenciana de la Llengua, aporta vint estudiants dels seus lectorats en les universitats de Belgrad, Bolonya, Brno,Bucarest, Budapest, Lisboa, Mèxic, Moscou, Munic, Praga, Roma, Sao Paulo i Venècia.

En l´acte d´inauguració, Verònica Cantó ha destacat la voluntat del curs de visibilitzar «la realitat valenciana des de totes les perspectives possibles: la lingüística, la històrica, l´artística, la cultural, la social, la comunicativa i, fins i tot, la gastronòmica, la paisatgística, la urbana i la nocturna».

El programa inclou trenta-huit hores de classe de llengua i cultura impartides pels professors Pau Sanchis, director del curs, i Aina Sendra, professora de la Universitat de Torí. Igualment, hi participaran els acadèmics Artur Ahuir i Emili Casanova, així com l´escriptora Anna Moner, el contacontes Carles Cano, el lingüista Adrià Castell i el músic Òscar Briz.

A més, els estudiants realitzaran una sèrie d´activitats complementàries com ara visites guiades per la ciutat de València, excursions a l´Albufera i a Sagunt, una ruta per Alboraia, l´assistència a algun espectacle, un recorregut per el monestir de Sant Miquel dels Reis i una visita a l´Acadèmia Valenciana de la Llengua, que ja s´ha produït i on van ser reuts pel president Ramon Ferrer i Manuel Forcano, director de l'Institut Ramon Llull.