20 de julio de 2018
20.07.2018
Cata

Vi i Strauss al Musical d'Alaquàs

L´agrupació organitza la primera cata acompanyada de composicions musicals com a experiencia pilot

20.07.2018 | 04:15
Vi i Strauss al Musical d´Alaquàs
Vi i Strauss al Musical d´Alaquàs

Prendre una copa de cava mentre s'escolta una composició de Johann Strauss pot ser tota una experiència igual que degustar certs vins valencians amb composicions de Ravel o del mestre Rodrigo. Esta és l'última proposta de la Unió Musical d´Alaquàs (UMA), que va dur a terme aquesta setmana una activitat pilot que anirà ampliant en el futur.

El recinte triat va ser la sala d'assajos. Entre les partitures es van col·locar les taules amb les diferents copes i va arrancar el tast amb la participació de mig centenar de persones. En esta ocasió no va haver-hi música en directe sinó que es van projectar grans obres en la pantalla i es va debatre sobre cada vi i cada composició.

L´UMA va realitzar esta activitat amb la vinoteca local Sabores de la Vid, els representants de la qual van aconsellar sobre un cava, un vi blanc, un negre i una mistela, sota la premissa que foren productes valencians i assequibles per a la majoria de les persones. 

«En l´UMA estem impulsant innovacions de forma constant, ja que considerem que la música té moltes dimensions. Per açò hem proposat aquesta activitat que anirà millorant en el futur», va dir el president, Lute Fernández, abans de passar la paraula al director de la banda i del conservatori Enric Parreño, que va anar explicant cada obra.

El menú es va iniciar amb el cava B7, un brutnature  de les varietats macabeu i chardonnay, de Requena, molt lluminós i amb intensa fragància. Es va acompanyar de la polca «Tritsch-tratsch» de Johann Strauss pel «seu ritme i la seua elegància». Un blanc varietal de macabeu, malvasia, marseguera i moscatell va ser el segon vi, que és el de la pròpia vinoteca Sabores de la Vid. El «Bolero» de Maurice Ravel, amb el seu ritme ascendent, va ser la composició que es va projectar en la pantalla.

El premiat Capità Julián (Medalla d'Or a Brussel·les en 2017, entre altres guardons), que és un 100% ull de llebre, es va degustar mentre sonava «Danse Bacchanale» de Camille Saint-Saëns. Per a finalitzar, es va servir «Miss Tela» de moscatell d'Alexandria, amb el «Concert d'Aranjuez» del mestre Joaquín Rodrigo, «que és una composició que ens recorda a bona tertúlia de sobretaula amb la mistela», va explicar Enric Parreño.

Després de cada prova, es va obrir un torn de paraula perquè els i les participants proposaren altres composicions. Després de l'èxit de la primera experiència, l´UMA ha anunciat unes altres en el futur amb la música en directe, per al que es considera comptar amb la col·laboració de la nova associació d'hostaleria Ahora Alaquàs, realitzar algun tast a cegues o bé optar per una sola varietat de vi per a acompanyar les obres.

Viatge a Alemanya
D´altra banda, l´UMA celebrarà el divendres, 27 de juliol, a les 20 hores, un concert de la seua Banda Simfònica amb el programa que interpretaran en la xicoteta gira que realitzaran en els primers dies d´agost per Alemanya, com a segona part d´un intercanvi. «Slava» de Leonard Berstein, «Golliwogg´s Cake Walk» de Claude Debussy, «El Bateo» de Federico Chueca, «Agárrate Saxo» de Joaquín Montañés, «La Revoltosa» de Ruperto Chapí, «The Lord of the Rings» de Johann de Meij, «La Conga del Fuego Nuevo» d´Arturo Márquez, i «Los 7 Magníficos» d´Elmer Bernstein seran les obres.

Compartir en Twitter
Compartir en Facebook

Aventura


Blog 'Pren la paraula'


Amaneix, que no és poc

Reflexions de llengua, normativa i sociolingüística de Josep Lacreu, cap de la Unitat de Recursos Lingüisticotècnics de l'AVL

 La paraula del dia