El nou director de l'Institut Cervantes, Luis García Montero, inaugurarà hui a Oriola la Reunió Anual de Directors de la institució, on es marcaran les línies estratègiques del pròxim curs de cara a la promoció internacional de la llengua espanyola i de la cultura en espanyol. Aquest és el primer acte públic del poeta i assagista després del seu nomenament com a màxim responsable del Cervantes divendres passat en el Consell de Ministres.

La reunió comptarà també amb la participació del secretari d'Estat de Cooperació Internacional, Juan Pablo de Laiglesia, entre uns altres. La Reunió Anual de Directors, que congregarà a més de 70 directius de l'Institut Cervantes d'Espanya i de 60 centres repartits pel món, serà clausurada pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el dijous 26 de juliol a Alacant.

La cita abordarà així mateix la «iberoamericanizació» de la programació, l'agenda digital i la transformació de les biblioteques com a punt de foment de la lectura i del consum cultural.