La Unió Musical de Benaguasil, primer premi i menció d´honor de la secció especial (edició 2017); i la Societat Artística Musical de Picassent (guanyadora del primer premi, secció primera, en 2017), han sigut dues de les tres bandes incloses en el programa «València és música» de l'Àrea de Cultura de la Diputació i han pogut viatjar fins a Pont-Saint-Martin, a Itàlia, i a Tafalla, Navarra, respectivament, per a oferir uns concerts en col·laboració amb les bandes de música locals.

El programa «València és música» s´encarrega de donar a conèixer les bandes valencianes a escala nacional i internacional. Es tracta d´una ajuda complementària en concepte de viatge i concert per a aquelles bandes que participaren i guanyaren edicions passades del Certamen de Bandes de la Diputació de València.

Este programa ha permès que uns 70 músics de La Unió Musical de Benaguasil viatjaren el passat 30 de juliol fins a Pont-Saint-Martin, en la Vall d´Aosta (Nord d´Itàlia), on van oferir un programa musical molt complet que incloïa les interpretacions de La Zarzuela, La canción del olvido, El tambor de granaderos, Marcha Tosca i Pasdoble a Benaguasil. El concert va continuar amb un intercanvi d´experiència molt enriquidor amb la participació conjunta de la banda de música de Saint Martin i va concloure amb l'Himne Regional de Valencià. El president de la societat musical, José Sarrión, ha reconegut que «este és un premi excepcional per als músics, un al·licient més per a presentar-se al Certamen de Bandes».

Per altra banda, la Societat Artístico-Musical de Picassent, amb més de 90 músics, va actuar el passat 28 de juliol a Tafalla, en Navarra. El concert va comptar amb les actuacions de la banda local de música de Tafalla, seguida de l´actuació de la Societat Artístico-Musical de Picassent. El concert va concloure amb una interpretació conjunta d´un pasdoble típic de Navarra i d´un pasdoble característic valencià. El representant de la banda, Vicent Boscà, ha valorat molt positivament l´experiència i ha destacat que el viatge els ha donat «l´oportunitat de conviure més enllà del que fem la resta de l´any als assajos».