La Sala Russafa de València arranca la seua vuitena temporada amb les últimes funcions de l´espectacle Matar al rey, de la formació valenciana Arden Producciones, que s´acomiada dels escenaris després d´una llarga gira de quatre anys.

L´obra, que tindrà les seues últimes quatre funcions de l´11 al 14 d´octubre en la Sala Russafa, ha representat prop de 80 funcions en les quals ha visitat gran part de la Comunitat -Alacant, Alzira, Sagunt, Santa Pola, Mostra de Teatre d´Alcoi, Vila-Real- i Espanya, amb temporades a Barcelona, Sevilla i Vitòria; a més de participar en programacions de destacades cites com el Festival Internacional de Teatre de Màlaga, la Mostra de Teatre Clàssic de Lugo o el Festival de Teatre Clàssic de Càceres.

L´obra explica la història d´un rei que apareix mort sense motius aparents de salut ni mostres de violència i està basada en la biografia d´Enrique IV, ratllat d´impotent i al que aguaitaven la seua germana Isabel -futura Isabel I de Castella, la Catòlica-; la seua dona, la portuguesa Juana d´Avis i Aragó; al costat de l´amant d´aquesta i valgut de rei, Beltrán de la Cova. Una cohorte que conspira al voltant de la seua mort i un metge jueu que tracta d´impedir-la.

Els personatges reals i les referències històriques i de ficció componen un potent text d´aire negre, escrit i dirigit per Chema Cardeña, qui també forma part del repartiment amb Juan Carlos Garés, Iria Márquez, Rosa López i Jaime Vicedo.

A més de les quatre últimes funcions de la peça, el 13 d´octubre també podrà veure´s la versió cinematogràfica de Matar al rey, dirigida pel realitzador valencià Vicente Monsonís, que va portar al cinema l´obra de teatre amb algunes adaptacions, rodant-la en el Castell de Benissanó, que va aportar localitzacions interiors i exteriors reals.

El teatre de Russafa ha programat en el mes d´octubre una sèrie de funcions que permetran la trobada de propostes dramàtiques vingudes d´Espanya i Portugal, ja que el 19 d´octubre arranca el Cicle de Companyies Nacionals, que enguany reuneix fins a desembre a companyies de Madrid, Castella-la Manxa, Extremadura, Andalusia i Aragó.