La Jove Orquesta de la Societat Musical d´Alaquàs i l´Orquesta Simfònica de la SM. Santa Cecília de Cullera van actuar ahir en el Teatre Romà de Sagunt, en la primera jornada del Festival Bankia d'Orquestres de la Comunitat Valenciana, pel qual sis formacions de diferents municipis oferiran concerts en aquest escenari i a Altea en les pròximes setmanes.

El regidor de Cultura de Sagunt Josep Manuel Tarazona va exercir d'amfitrió d'aquesta primera edició del festival, en el qual també els representants de Bankia van aprofitar per a lliurar a les orquestres el CD que s'ha editat del concurs de 2018, celebrat el passat mes de febrer. «Les bandes de música tenen molta visibilitat però les orquestres ho tenen més difícil i el nostre objectiu és ajudar al fet que tinguen continuïtat», va dir a Levante-EMV la coordinadora de Comunicació i Relacions Externes de Bankia, Isabel Rubio, que va estar acompanyada pel director de Pimes, Francisco Fernández Acer.

La Jove Orquesta de la Societat Musical d´Alaquàs, dirigida per Enric Parreño, guanyador del premi al millor director en el Certamen Bankia d'Orquestres, va interpretar Concierto III en Re menor para dos violines de Bach o Cocorí o la Rosa y el Niño (Suite número 1) de Andés Soto, una peça que l´agrupació d´Alaquàs va estrenar en el Certamen d'Orquestes de Bankia de la passada primavera. D'altra banda, l'Orquestra Simfònica de Cullera, dirigida per Carlos Garcés, va optar per la "Simfonia concertant per a vent" de Mozart i "Finlandia" de J. Sibelius.

Aquest festival s'emmarca dins del programa «Bankia escolta València» que l´entitat financera impulsa a la Comunitat Valenciana per a donar suport al moviment associatiu musical a les tres províncies.