L’Ajuntament de Catarroja ja ha aprovat les bases del 37 ª edició del Premi Vila de Catarroja, un certamen que guardona les millors aportacions a la cultura des de diverses vessants. Enguany els premis recullen la II Beca d’investigació Benvingut Oliver, el II Premi de Fotografia, el XIII Premi Benvingut Oliver de Narrativa Juvenil i XXVII Premi Benvingut Oliver de Poesia. A més, per primera vegada, també s’atorgarà la I Beca d’Investigació Antonia Mir.

Els Premis Vila de Catarroja, organitzats en col·laboració amb Florida i Perifèric Edicions, pretenen promoure la cultura, premiant a persones creadores i subvencionant investigacions científiques al voltant de Catarroja.

Per segona vegada, l’Ajuntament convoca dins dels Premis Vila de Catarroja un concurs fotogràfic, obert a qualsevol persona interessada. El lema d’esta edició és «Catarroja, horta, marjal i albufera», de manera que les i els artistes hauran de presentar una sèrie de 5 a 8 fotografies que reflectisquen esta realitat. La tècnica utilitzada serà lliure i s’atorgarà un primer premi de 1.000 € i un accèssit de 500 €.

Premi Benvingut Oliver

Els XXXVII Premis Vila de Catarroja també compten amb el XIII Premi Benvingut Oliver de Narrativa Juvenil i XXVII Premi Benvingut Oliver de Poesia. Quant al primer, podran presentar-se obres inèdites, escrites en valencià i amb una extensió mínima de 70 fulls. Respecte al guardó de poesia, les obres també hauran de ser inèdites, en valencià i amb l’extensió pròpia d’un llibre de poesia. En ambdós casos, el tema serà lliure, però en el cas del premi de Narrativa Juvenil es premiarà l’obra guanyadora amb 3.000 €, i al de Poesia, amb 4.500 €.

Fa dos anys, els Premis Vila de Catarroja van passar a incloure també la Beca d’Investigació Benvingut Oliver, amb l’objectiu de promoure la realització d’estudis sobre la realitat local. Es concedirà una beca de 3.000 € al millor projecte d’investigació. A més, com a novetat, enguany els premis també inclouen la I Beca d’Investigació Antonia Mir, que atorgarà 3.000 € per a la realització d’estudis al voltant de la figura i l’obra de la pintora catarrogina Antonia Mir, qui va rebre en març el títol de filla predilecta.