El Centre del Carme Cultura Contemporània acull la V Trobada Internacional de Videodansa i Videoperformance que se celebrarà a València des de hui 3 d´octubre fins al 14 del mateix mes.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha manifestat que «el Centre del Carme torna a ser seu d´una trobada exclusivament dedicada a la videocreació, en aquesta ocasió a la videodansa i a la videoperformance, la qual cosa ens permet continuar divulgant i promovent el coneixement d´altres maneres d´expressió vinculades a la cultura del nostre temps».

Des dels seus inicis, la Trobada Internacional de Videodansa i Videoperformance promou la reunió d´artistes en torn de la creació de videodansa, videoperformance i videoart amb el cos, buscant l´intercanvi creatiu i la difusió d´obres mitjançant un programa de presentacions i de conferències junt amb sessions de projecció cinematogràfica.

En la seua cinquena edició, es proposa com a línia temàtica l´evolució en la videodansa. S´hi presentaran un total de 52 obres procedents de 17 països. Les presentacions estaran a càrrec dels mateixos autors, que oferiran dues peces, una més recent i una altra més antiga, a fi de promoure un diàleg entre les dues obres i una reflexió compartida amb el públic sobre l´evolució del seu treball.

Encara que la trobada té un perfil professional per a aquesta ocasió, les jornades s´han obert a tots els públics, així com a l´àmbit educatiu, amb jornades formatives, a través de la col·laboració del CEFIRE artisticoexpressiu. La trobada compta, així mateix, amb el suport de la Universitat Politècnica de València.

Entre les peces que s´hi presenten, la trobada tindrà obres amb formats excepcionals: la instal·lació Please, yes, de Jasmine Morand (realització audiovisual de Blas Payri), que explora les relacions mare-filla amb una projecció en continuïtat que navega per diversos espais de projecció, el dimecres 3 d´octubre, i Le Ballet de la Nuit, una obra de 12 hores de duració amb la col·laboració d´artistes de 12 països diferents que es presentarà en multiprojecció, el dia 7 d´octubre. La peça, comissariada pel Festival Internacional de Videodansa de Borgonya (França), és una obra commemorativa de la videoperformance original que es va dur a terme l´any 1652 a París en honor a Lluís XIV.

Les trobades tindran lloc del 3 al 7 d´octubre. La mostra de videocreació estarà oberta al públic a la sala Refectori del Centre del Carme fins al 14 d´octubre.