El Ribarock, el festival musical de referència al Camp de Túria per veterania i qualitat, celebra el seu trentè aniversari i ho fa amb magnificència. En aquesta ocasió, l'esdeveniment planteja dues jornades de bona música que donaran començament aquesta nit amb les actuacions de la banda de versions Jimisue Band, Atonics (rock contemporani amb un toc clàssic), Bajoqueta Rock (els autèntics pares del rock rural valencià) i els metal·lars de Kriatura.

I demà dissabte el recinte de «La Cebera» de Riba-roja acollirà els concerts dels mallorquins Tender Beans, Buenas Intenciones (pop rock enganxós amb reminiscències dels vuitanta), Els Make Som Arreus (reunió exclusiva d'aquest grup de rock alternatiu), Bar Buster Band (mítica banda local que també es reuneix per a l'ocasió) i els incombustibles Mak y Los Desertores.

Que aquest 30 aniversari és una ocasió especial dóna bon compte el fet que el Ribarock tindrà una espècie de fantàstic epíleg amb la celebració el dilluns 8 d'octubre de la segona edició del Siscordes - Festival de guitarra Ciutat de Riba-roja.

El Siscordes comptarà enguany amb la presència de Susan Santos, la guitarrista de Badajoz nascuda el 1981 i que després de passar per diverses formacions va iniciar el 2009 el seu projecte de power trio especialitzat en rock, blues i altres músiques d'arrel americana. "Skin & Bones", el seu quart disc, va ser gravat a Madrid en tres dies a la manera antiga, tots alhora, amb la seva formació habitual de trio. Ha estat mesclat a Los Angeles (Califòrnia) i produït per Juan de Dios Martín.

Des de Regne Unit arribarà Ben Poole, considerat amb 28 anys com un dels referents mundials de la guitarra rock, blues i soul. Aquesta tardor Ben Poole publicarà el seu nou àlbum, compost i gravat entre les seves contínues gires, significarà el seu tercer àlbum d'estudi, que al costat del gravat en viu, comencen a formar una bona, excel·lent col·lecció del nou blues, banyat en fantàstiques balades soul, i ritmes electritzants de R & B. Sens dubte, els britànics tenen una sòlida generació de nous bluesmen, però sense por d'equivocar-nos, es pareixen molt entre si. Ben es diferencia de la resta. Té carisma, estil propi, i un excel·lent directe. Ànima i estil de Soulman, amb cors de blues elèctric, crooner i guitarkiller al mateix temps!

I des de Cartagena acudiran Tremendo Road, un potent trio de power blues que neix el 2016, amb clares influències de bandes com Black Keys, Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Rolling Stones, The London Souls, Jack White o Rosendo .