Ramon Lapiedra, exrector de la Universitat de València, va presidit ahir el Ple de l´Acadèmia Valenciana de la Llengua, en el monestir de Sant Miquel dels Reis, convidat per la institució normativa, que, amb la seua presència, ha volgut reconéixer el seu paper destacat en la gestació i creació de l´AVL, com ha assegurat el president Ramon Ferrer.

L´acte també ha comptat amb la intervenció de l´acadèmic Joan Francesc Mira que ha destacat la transformació experimentada per la Universitat de València en el període de Ramon Lapiedra com a rector (1984-1994). «Ell, referent de la dignitat del nostre país, va ser l´artífex de la construcció d´un model d´universitat oberta a la societat».

Finalment, el professor Lapiedra ha agraït l´Acadèmia Valenciana de la Llengua el treball realitzat en tots estos anys per a desactivar un conflicte lingüístic que s´havia convertit «en una rèmora per a la llengua i la societat valenciana». L´Acadèmia ha superat notablement els objectius que motivarem la seua creació, ha afirmat l´exrector.