Fa tres anys un grup de dones de les Alcubles, impulsat per l´associació Atenea, va començar a teixir una série de teles que amb el pas del temps s´han convertit en un referent per a visibilitzar el món de la dona rural. Cada estiu estes dones, que ara ja són més de 70 i abarquen tot tipus d´edat -des dels 12 fins els 92 anys-, vesteixen el seu poble amb llanes i teles reutilitzades, amb les quals volen fer present el seu valor en el dia a dia dels seus veïns i veïnes. Ara, la iniciativa de Hilando Vidas vol donar un pas més enllà: el seu objectiu és anar fins València capital, on volen cobrir amb les seues teles les Torres dels Serrans.

Precisament, per a aconseguir este repte, els promotors de la iniciativa han fet una cridada a totes les dones de la comarca que dona nom al monument i a on perteneixen les Alcubles -els Serrans- perquè participen en un projecte que vol fer visibles a les dones, la seua manera d´entendre la vida i les seues emocions, a més de denunciar les situacions de desigualtat, discriminació, violència i explotació que pateixen.

La idea dels organitzadors és crear grups de treball poble per poble i, així, poder finalitzar un projecte al que ja han posat una data: el 8 de març de l´any 2020, és a dir, el Dia Internacional de la Dona, quan volen que les Torres de Serrans siguen cobertes per milers de panells de colors teixits per les mans de les dones d´eixa comarca.

De moment, l´ajuntament del municipi més poblat del municipi -Villar del Arzobispo- ja ha mostrat el seu recolzament al projecte i el proper dissabte 13 d´octubre presentarà la iniciativa als seus veïns i veïnes en un acte a les 18 hores a la Fundació Caja Rural de Villar.