El thriller valencià «Todos queríamos matar al presidente» ha tancat el seu circuit per festivals amb quatre nous premis en el festival de webseries de L'Alfàs del Pi, el Minnesota Web Fest i el Fictícia. Es compleix un any des de l'estrena de la sèrie en el Festival de Webseries de Marsella i, des d´aleshores, el 'thriller' ha recorregut certàmens de països com Corea del Sud, Rússia, Estats Units o Colòmbia, Argentina o França. Ha arreplegat guardons com el de Millor Thriller en NYC Web Fest o el de Millor Creació Europea en els Rome Web Awards, ha indicat la productora en un comunicat.

En aquests dos últims mesos, ha rebut el Premi del Públic en el Fidewà Web Fest (Festival de webseries de L'Alfàs del Pi), millor interpretació en el Minnesota Web Fest (Ana Caldas) i millor interpretació femenina (Ana Caldas) i millor fotografia (Carlos López Andrés) en el Festival Fictícia.

En la seua estrena mundial en Marseille Web Fest a l'octubre de 2017, la ficció valenciana va signar un contracte de distribució amb HG Gagnon Distribution, que després la portaria a Amazon Prevalga. Així, començava un camí en el qual ha passat 365 dies recorrent més de 20 festivals dedicats al format.

El seu productor, Miguel Cañizares, ha destacat que «cada vegada hi ha més festivals de webseries, encara que segueix havent-hi molts menys que de ficció de formats reduïts com per exemple el curtmetratge». «Hem gaudit molt compartint el nostre projecte amb públic tan divers com el de Corea del Sud, Moscou o Buenos Aires. El seu recorregut en festivals acaba ací, però des de finals d'estiu pot veure's en Amazon Prevalga i esperem estrenar-la en diferents plataformes en els pròxims mesos», ha afegit.

Premis de l'Acadèmia de Web TV

En tot el seu periple, «Todos queríamos matar al presidente» ha arribat a estar nominada en els Premis de l'Acadèmia de Web TV a Millor sèrie de parla no anglesa, millor adreça i millor guió de comèdia. La directora i guionista de la sèrie ha assegurat que va ser «una de les coses més sorprenents», confessa Ana Ramón Rubio.

«Estar nominats en els premis de l'Acadèmia de WebTV a Estats Units és tot un luxe per a qualsevol projecte, però especialment per a un que era tan xicotet com el nostre. Al final, és una sèrie que vam fer amb molt poc pressupost i que, encara que crèiem molt en el projecte, no ha deixat de sorprendre'ns en cap dels seus assoliments. A més, mai ho saps; a voltes crees que estàs fent alguna cosa meravellós i no funciona i altres vegades les idees més simples són les que més enganxen a l'audiència», ha agregat.

En aquests dos últims mesos ha rebut el Premi del Públic en el Fidewà Web Fest (Festival de webseries de L'Alfàs del Pi), millor interpretació en el Minnesota Web Fest (Ana Caldas) i millor interpretació femenina (Ana Caldas) i millor fotografia (Carlos López Andrés) en el Festival Fictícia.

Des d'agost, la webserie pot gaudir-se en Amazon Prevalga Video. Es tracta d'una comèdia amb tints d'intriga que gira entorn de la mort d'un president del govern (Joan Manuel Gurillo) i de totes les persones que podrien haver estat implicats en el misteriós succés.

Ana Caldas i Jaime Reynolds protagonitzen la ficció acompanyats de Fede Rei, Irene Olmos, Jordi Marquina, María Albiñana, Olivia Catalá, Lucía Tortosa o Gonzalo Gurrea.