«Uno», de Javier Pascual Marco Rico, ha obtingut el primer premi en el Concurs de Curts del Festival Quartmetratges, organitzat per l'Ajuntament de Quart de Poblet. Un telèfon mòbil dins d'una borsa hermètica sona enmig del mar€ Eixa escena dona pas a un relat sense artificis, que colpeja la línia de flotació de la consciència, en mostrar-nos la crua realitat de la crisi de les persones refugiades en el Mediterrani, a Europa. La protagonitza l'actor Pedro Casablanc.

L'alcaldessa, Carmen Martínez, va ser l'encarregada de lliurar este premi i va destacar en la seua intervenció la voluntat de l'ajuntament de seguir recolzant el sector audiovisual. Martínez va destacar, així mateix, que el festival haja fet una ferma aposta per la igualtat, tant en la seua programació com en el seu propi logo, en substituir la imatge masculina que el va caracteritzar en els últims anys per una femenina. De fet, un dels eixos temàtics ha sigut la visibilització del paper de la dona en el cinema i en el sector audiovisual, i la reivindicació d'una igualtat real i efectiva, comptant per a açò amb les aportacions de Judith Colell, cofundadora de l'Associació de Dones Cineastes i de Mitjans Audiovisuals i membre de l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya, i també de Curtmetratges per la Igualtat. Cristina Mora, regidora de Cultura de Quart de Poblet; Teresa Cebrián, guionista i coordinadora de EDAV; Aurea Ortiz, professora d'Història del Cinema de la Universitat de València, i Nacho Ruipérez, director de cinema, han sigut els encarregats enguany de valorar com jurats els 78 curts i els 32 guions presentats.

Pel que fa a la resta de seccions de Quartmetratges 2018, «Invisible», de Paola Tejera Manchón va guanyar el premi d'Animació; «El escarabajo al final de la calle», de Joan Vives Lozano va ser primer en Ficció; «Pepita», de Alba Pascual Benlloch, es va imposar en Documental; «Portuaris», de José Ángel Montiel Roig, va ser el millor curt en valencià; «Consuelo Demon Slayer 3», de Joaquín Gil Royo, va guanyar en la categoria de Curt Revelació; «Uno», de Javier Pascual Marco Rico, va rebre el premi del Públic Jove, i la guanyadora del Concurs de Curta amb Mòbil «Mobilitza´t», que organiza la Casa de la Dona, va ser Leire Martínez Soriano.

Pel que fa al concurs de guionsper a Curtmetratges, l´obra guanyadora va ser «SpyGlass», de Raquel Antón Ruiz, i el segon premi va ser per a «Xusi Jones», de María Mínguez Pardo.