València acollirà el Congrés Europeu d´Editors el 31 d´octubre i el´1 de novembre, «amb l´objectiu de promocionar i internacionalitzar les xicotetes i mitjanes editorials que materialitzen obres escrites en llengües minoritàries», segons ha informat l´Associació d´Editors Valencians, organitzadora de la cita.

Tal i com explica el col·lectiu, fa dos anys es va encetar un projecte d´àmbit europeu anomenat Literary Market. Dos anys després, com a manera de posar punt final a aquesta iniciativa i d´extraure conclusions de les accions desenvolupades, València ha sigut nomenada com a seu d´aquest congrés.

L´esdeveniment, organitzat per l´Associació d´Editors Valencians, servirà per a posar en contacte a aproximadament 50 editors europeus de diferents països, entre els quals també es trobaran representants procedents de Catalunya, Galícia i Euskadi. Però més enllà d´això, s´ha fet coincidir el Congrés Europeu d´Editors amb la Plaça del Llibre, amb l´objectiu d´aprofitar les sinergies que es poden produir amb les dues accions. Dit d´una altra manera, la Plaça del Llibre, el gran aparador d´obres escrites en valencià, servirà per a mostrar a editors de països veïns, d´una banda, que la nostra literatura està viva i, d´altra, que hi ha interés per part de lectors i lectores en els textos escrits en valencià.

Les persones participants en el congrés no només podran visitar l´esdeveniment, sinó que se´ls ha convidat a assistir a la festa d´inauguració de la Plaça del Llibre, que tindrà lloc l´1 de novembre al Centre Cultural Octubre. La cita consistirà en un sopar literari i servirà com a escenari del lliurament dels Premis Plaça, que enguany recauen, pel que fa a la trajectòria literària, en Isabel Clara-Simó, i en relació amb la difusió d´autors i obres, en el programa radiofònic i televisiu Plaerdemavida.