Una nova edició de la Plaça del Llibre de València va començar de nou ahir. Desafiant el gèlid matí del dia de Tots Sants, responsables d'editorials, autors i autores, contacontes i sobretot públic de totes les edats van aprofitar la jornada festiva per a difrutar d'una de les iniciatives més importants pel que fa al foment del valencià. Durant quatre jornades, fins el proper diumenge, la plaça de l'Ajuntament del cap i casal esdevé en l'aparador més gran de les obres escrites en valencià amb exemplars de prop de 60 editorials .

Des de les 11 del matí d'ahir, menuts i grans es van acostar al recinte -amb nombroses casetes i dos escenaris- que va tindre en l'escriptora Isabel-Clara Simó, convidada d'honor a la Plaça del Llibre i guanyadora del Premi Plaça en la categoria de Trajectòria, el seu principal reclam en el dia de la inauguració. Durant el dia es van realitzar la presentació de 18 llibres i, per a xiquetes i xiquets es van programar els contacontes i presentació dels llibres Superheroïna a l'atac. Supermara 2 (Tàndem Edicions), a càrrec de l'autora, Teresa Broseta, i l'il·lustrador, Toni Cabo; i La Bruixa Xocolata i els Monstres Mostosos (Letra Impresa Edicions), amb l'autora, Silvia Colomer, i l'encarregat de les imatges, Sergi Olcina.

Per la nit, es va celebrar el lliurament del premis, que a més d'Isabel Clara Simó han recongut la tasca del programa radiofònic i televisiu Plaerdemavida, d'Àpunt, per la seua gran aposta en la graella per programes de foment de la lectura. A continuació del lliurament es va celebrar el ja tradicional sopar literari al Centre de Cultura Octubre.