Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Pep Suasi: "El pensament encara va a la cocaïna, però ha de guanyar el no"

Pep Suasi. maria hernandez/diari de mallorca

Els ingressos a Projecte Home? I per quina raó?

A Projecte Home vaig passar per un procés de creixement personal, que va durar uns ??-?? mesos, per deixar la meua addiccio a la cocaina. Durant aquells mesos vaig escriure moltes lletres, sobre les meues emocions sobretot. Sense Projecte Home, no hi hauria hagut este disc.

Per tant, va fer molts equilibris emocionals.

Els faig ara, les emocions no es controlen, s'han de deixar sortir. Fer equilibris es sa, vol dir que sempre estas a l'aguait. És una manera de no recaure.

Ha optat per explicar-ho i no per amagar-ho, com fa tanta gent.

Sap que passa? Ja em vaig amagar molts anys. Qui te una addiccio s'amaga i es mentix a si mateix. Sobretot despres, perque mentre consumix, tot es super guai. Ja que la musica em dona l'oportunitat, vull visibilitzar el problema de l'addicció. Fer un disc així, d'emocions, és el millor que m'ha passat en la musica.

Com es va adonar que havia de fer alguna cosa?

No me'n vaig adonar, jo no era conscient de tindre cap problema. Em deien que tenia un problema i jo ho negava, la negació va durar molt temps. A Projecte Home em van portar, no vaig anar voluntàriament. Allà, l'equip terapèutic et dona eines perquè poses nom a allò que tens. I vaig vore que sí , que era un addicte. I és el millor que m'ha passat a la vida...després del meu fill.

Supose que quan eres famós, tothom t'oferix de tot.

N'oferixen per tot. Jo no vaig començar a consumir en la música, sinò quan jugava a futbol a tercera divisió.

No fotes.

L'estereotip de sexe, drogues i rock and roll referent a la mísica es pot aplicar també a l'esport i a qualsevol professió, inclosa la política. La droga és a la societat, no només a la música. Li diré que potser no és la música el lloc on mes droga hi ha.

Costa dir que no?

I tant, jo vaig estar molts anys sense dir-ho. No dius que no fins que no et vols curar. Pero el que costa més és no recaure. Jo vaig estar dos anys sense consumir, i vaig tornar. Si no tens les eines, recaus. Si les tens, et dius: Pep, no. Pep, gestiona bé la ràbia i no vages a esnifar.

De ganes encara en té, a vegades?

El meu pensament encara va a la cocaina. No diria que són ganes, però si el pensament de 'veus, ara hauria consumit '. No són ganes, és un conflicte interior, pero ha de guanyar el no.

Un dels problemes és que la cocaïna sembla més «guai» que altres drogues?

La cocaina sembla guai, pero tot és mentida. Diguem que es mes social, mentre que l'heroina és més decadent. A més, és molt facil d'aconseguir, la tens com qui diu al caixer automàtic. De tota manera, el problema gros no és la droga, sinò l'addicció al que siga, fins i tot les escurabutxaques.

Deu haver nits que ni recorda.

Sí, jo sí, ho recordi bé tot. No es tracta de la quantitat que consumixes, sinò la freqüència. A mi no m'han recollit mai de terra. Després tenia eines per a dissimular, era un trampós. Per això em va costar tant acceptar que tenia un problema.

Compartir el artículo

stats