El projecte «Fem Memòria. Dénia, guerra i repressió», organitzat per l'Arxiu Històric del Ajuntament de Dénia, ha tancat la primera part de les seues actuacions amb un balanç més que positiu pel nombrós públic que ha participat en totes les activitats programes durant els mesos d'octubre i novembre. Les dos visites guiades, el cicle de conferències, els actes d'homenatge als dianenses víctimes del nazisme i a les víctimes dels bombardejos que va patir la ciutat durant la Guerra Civil han tingut molt bon acolliment entre el públic.

Destaca, per la seua especial repercussió, l'exposició «Dénia, temps de guerra i repressió, 1936-1939», instal·lada en el Centre d'Art l'Estació del 26 d'octubre al 2 de desembre. Durant aquest temps, l'exposició ha sigut visitada per 4.497 persones, una xifra elevada que supera la mitjana habitual i que «compensa el gran esforç realitzat des de l'arxiu en la seua planificació i muntatge», ha destacat l'arxivera municipal, Rosa Seser.

L'exposició a mostrat material relacionat amb el front de guerra i amb la vida en la Dénia de rereguarda, complementant-se, en un altre dels espais del Centre d'Art l'Estació, amb una mostra dedicada a les arquitectures per a la defensa de la costa, que ha coordinat la Universitat d'Alacant.

Han sigut moltes les novetats que han despertat l'interès del públic per la mostra. La llista dels prop de 3.000 combatents de Dénia, amb les seues destinacions, ha sigut un punt de parada obligada per a molts dels visitants, que cercaven entre els noms als seus familiars. D'altra banda, s'ha mostrat la ciutat de Dénia en guerra a través de 15 plafons de gran format, amb textos i imatges, documents originals i objectes que han permès al visitant recrear fidelment aquella època.