La il·lustradora Ana Penyas, Premi Nacional de Còmic 2018, pintarà aquesta setmana un mural en la cafeteria de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM), una obra que inclourà crítiques al turisme i pretén donar una visió de l'horta «allunyada de la imatge bucòlica que s'intenta projectar».

«A veure què ix, perquè l'última vegada que vaig fer un mural tenia 23 anys i no tenia res a veure amb el que faig ara», ha explicat Penyas (València, 1987), qui ha precisat que comptarà amb l'ajuda de la seua amiga i artista, Anaïs Florin.

La il·lustradora valenciana ha confessat que té ganes d'escometre aquest projecte, que li van encarregar molt poc abans que el Ministeri de Cultura li concedira, a mitjan octubre, el Premi Nacional de Còmic 2018, que li va convertir en la primera dona a rebre aquest guardó gràcies a la seua obra Estamos todas bien.

La valenciana va presentar la passada setmana la seua última obra, En transición (Barlin Libros), un llibre de il·lustració on recull part de la història de la Transició a Espanya.