El 15 de gener de 2001, Larry Sanger i Jimmy Wales van imaginar una enciclopèdia online que poguera ser editada per tot el món. En aquell moment va nàixer la Wikipedia, l'edició en anglés de la popular enciclopèdia online. La data és coneguda com el «Wikipedia day», i arreu del món se celebra una efermèride que també coincideix el natalici de les llicències «Creative Commons», l'alternativa lliure al copyright que s'utilitza als projectes Wikimedia.

Amical Wikimedia organitzarà un taller d'edició de Wikipedia en Torrent. Serà una Viquimarató destinada a ampliar contingut de la comarca en l'enciclopèdia online, organitzat en col·laboració amb la Fundació Horta Sud. L'activitat està dirigida a membres d'associacions de la comarca. Els amants de la història local i curiosos sobre el funcionament dels projectes col·laboratius online podran aprendre de la mà d'editors veterans de la Wikipedia.

L'acte tindrà lloc al Museu Comarcal de l'Horta Sud, situat al carrer Mare de Déu de l'Olivar de la capital de l'Horta Sud. Entre les 9 i les 14 hores del dissabte 19 de gener.