Dimarts que ve, 22 de gener, a les 19:45 hores (hora d'Espanya), la Royal Opera House, Londres, emetrà en directe, via satèl·lit, La Dama de Piques, òpera de Tchaikovski en cinemes d'Almassora (Casa de la Cultura d'Almassora), Vila-real (Multicines Vila-real) i Vinaròs (JJCinema). A més, s'emetrà en més cent ciutats de tota Espanya.

Explica la història de Gherman (Aleksandrs Antonenko), un soldat pobre obsessionat amb el joc i la bella Lliça (Eva-Maria Westbroek). Després de l'intent de Gherman de desvetlar l'estafa de joc de l'àvia de Lliça, la Comtessa (Felicity Palmer), ella s'espanta i ell torna la seua obsessió en bogeria. La inventiva producció de Stefan Herheim situa al propi Tchaikovski en el centre de l'acció. La Dama de Piques presenta part de la música més bella del compositor, amb grans cors, àries íntimes i duetos apassionats. El director és Antonio Pappano.

La Dama de Piques, basada en un relat breu de Pushkin, arriba a la Royal Opera House en una nova producció, ambientada en 1890 any de l'estrena de l'òpera, que ja ha obtingut ressenyes amb cinc estels en Ámsterdam. Cantada en rus, amb subtítols en castellà, té una durada de tres hores i mitjana.

Les projeccions en directe en cinemes de la Royal Opera House oferixen continguts exclussius, incloent imatges, la vida entre bambalines, entrevistes i plans detall dels intèrprets. Estes dues òperes seran presentades per Clemency Burton-Hill. Estan distribuïdes a Espanya per la distribuïdora, Versió Digital.

La Royal Opera House està celebrant enguany 10 anys en directe en cinemes, liderant les millors òperes i ballets. La passada temporada va ser la més vista en cinemes, amb més d'un milió d'entrades venudes a nivell mundial.