Els grups Els Catarres, La Fúmiga i Mafalda conformen el cartell del Blai Fest 2019, que se celebrarà dissabte que ve, 2 de febrer, en el Camp de Futbol de Potries, informa l'Institut Valencià de Cultura (IVC) que col·labora en l'activitat en el marc de la declaració del municipi com a Capital Cultural Valenciana 2018-2019.

Blai Fest 2019 s'emmarca dins de la programació del tradicional Porrat de Sant Blai de Potries, festivitat declarada d'interés turístic de València que se celebra ininterrompudament des del segle XIV, i que enguany se celebra el cap de setmana de l'1 al 3 de febrer. Durant aquests tres dies de festa, hi haurà espai per a la tradició, la música, la cultura, la gastronomia i l'artesania.

L'alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez, ha explicat que «el Blai Fest és el plat fort del Porrat de Sant Blai de Potries i té un doble objectiu, d'una banda, atraure el públic juvenil i, d'altra banda, unir-los a la tradició en una sèrie d'activitats lúdiques encoratjadores i divertides, que també es manifesta en altres actuacions». Domínguez ha convidat «la ciutadania a compartir una nit de festa i cultura en valencià, per a tots els públics».

Per a la directora adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l'Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, recolzar este tipus de cites és «una manera d'acostar el públic la música que es fa en el nostre territori i en la nostra llengua, a l'una que incentiven la participació del públic més jove en les tradicions de la nostra cultura popular, com la festivitat del Porrat de Sant Blai, en la qual s'emmarca aquest concert». A més, s'ha introduït un Punt Violeta per a garantir que l'esdeveniment es faça completament lliure de violència de gènere. Un espai que s'ha pogut engegar gràcies a la participació ciutadana dels veïns i veïnes de la localitat.

Els Catarres presentaran a Potries el seu últim treball discogràfic «Tots els meus principis», un disc menys acústic que remarca la presència de guitarres elèctriques i sintetitzadors en unes cançons que no perden mai l'esperit festiu característic del grup, explica l'IVC en un comunicat. Per la seua banda, La Fúmiga és un dels projectes «més originals» i frescos de la música valenciana, amb una formació composta amb base instrumental, majoritàriament de vent, dolçaina, trombons i saxos. Finalment, Mafalda és una de les formacions musicals amb més projecció de l'escena musical valenciana. Amb un estil propi, que ells denominen 'reaggecore', fussionen 'ska', 'reagge', 'funk' i 'hardcore'.