Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Arranca el 28 de març

'Fragments' aposta per la formació i obri els seus tallers al públic

El projecte de la Unió de Periodistes torna amb una nova beca de producció, dos exposicions i un ampli programa d'activitats

'Fragments' aposta per la formació i obri els seus tallers al públic

El projecte cultural de la Unió de Periodistes Valencians, Fragments, arrancarà el pròxim 28 de març amb l'exposició del projecte guanyador de la passada edició, però enguany a més, apostarà per la formació i obrirà els seus tallers al públic general. L'objectiu de Fragments és dinamitzar el periodisme gràfic i reflexionar sobre la relació entre el llenguatge visual i la informació.

Per això, el projecte, que ha estrenat pàgina web, comptarà amb la convocatòria d'una nova beca de producció i amb l'exposició del projecte guanyador de la passada edició anomenat «- Voldria que sempre fora així -va dir ell. -Sempre és només un moment -va respondre ella» de Laura Silleras. A més, enguany hi haurà una segona mostra, una exposició col·lectiva a càrrec dels alumnes de la EASD titulada «Exercicis en Velluters» que sorgix després d'un conveni de formació entre l'escola i l'associació de periodistes.

En esta edició també hi haurà un ampli programa d'activitats que buscarà implicar les famílies i als aficionats a la fotografia. Fragments ha programat un curs d'introducció a la fotografia i al reportatge, així com una visita guiada al Cabanyal i una activitat infantil. Destaca la presència del fotògraf Cristóbal Hara, que impartirà un taller per a professionals i una conferència.

El projecte guanyador de la II Beca Fragments, «-Voldria que sempre fora així -va dir ell. -Sempre és només un moment -va dir ella», de la fotògrafa valenciana Laura Silleras, retrata els carrers del Cabanyal i construix una proposta que transcendix l'aspecte visual. El projecte oferix una forma nova d'aproximar-nos a la realitat d'un barri que està enmig del debat públic i que és fruit de tensions urbanístiques, polítiques i socials. Inspirant-se en una cita de «La Història Interminable», de Michael Ende, la sèrie es proposa com un recorregut pel Cabanyal en el qual la idea del temps juga un paper fonamental.

La inauguració de l'exposició tindrà lloc el dijous 28 de març a les 20 h en el MuVIM. L'acte comptarà amb una sessió de photobookjockey a càrrec de l'equip de Tapas Duras, una creació que portarà per títol 'Arròs Bomba' i que s'ha creat específicament per a acompanyar l'exposició de Laura Silleras.

Enguany Fragments comptarà amb una segona exposició col·lectiva a càrrec dels alumnes de l'assignatura "Processos Col·laboratius en la Fotografia Documental" de la EASD sota el títol «Exercicis en Velluters». L'exposició, dissenyada pels mateixos alumnes, reunix una col·lecció de deu assajos i una selecció de les fotografies que els integren.

Compartir el artículo

stats