Levante-EMV

Levante-EMV

Contenido exclusivo para suscriptores digitales

Formació

El fotògraf anglés Tom Hill oferix un taller de 'light painting' en Alaquàs

L'Associació Fotogràfica AFA de la localitat de l'horta sud organitza un festival internacional amb motiu del centenari del Castell

AFA presenta Photoalaquàs

AFA presenta Photoalaquàs

Para ver este vídeo suscríbete a Levante-EMV o inicia sesión si ya eres suscriptor.

AFA presenta Photoalaquàs laura sena | alaquàs

Un xicotet grup de persones aficionades a la fotografia es va reunir per a fer coses conjuntes i intercanviar experiències fa tres anys. Actualment, l'Associació Fotogràfica Alaquàs (AFA) és un col·lectiu amb 50 socis de diferents poblacions de l'Horta Sud i d'altres comarques, integrat per professionals i amateurs que col·laboren. Formació contínua setmanal al Castell que s'imparteixen uns a altres, eixides periòdiques tant a la natura com a cobrir actes esportius i festius dels pobles del voltant, i excursions nocturnes per a captar imatges són algunes de les seues activitats.

Després de l'experiència de tres anys que ha consolidat un grup «on no hi ha jerarquia ni diferències entre professionals i persones aficionades», com expliquen el president Juan Miguel Esteve i la socia Mari Ángels Fresbeda, AFA afronta ara el repte d'organitzar l'activitat que serà el colofó dels actes pel centenari de la protecció del Castell d'Alaquàs (més enllà de la gran festa de cloenda): un festival que atraurà el palau a alguns dels fotògrafs internacionals més reconeguts en l'actualitat.

L'objectiu és doble: d'una banda, AFA vol possibilitar un espai d'aprenentatge i intercanvi al voltant de la fotografia i «crear un precedent cultural en el municipi» amb la intenció que s'organitze cada dos anys; d'altra, el col·lectiu pretén contribuir al fet que gent de diverses ciutats d'Espanya conega Alaquàs i el seu patrimoni.

D'aquesta manera, Photoalaquàs oferirà a les persones que s'hagen inscrit la possibilitat de participar en un taller pràctic de 'lightpainting' (fotografia nocturna) a càrrec de l'anglés Tom Hill, que viatjarà des de New Castle, en Anglaterra, per a impartir-lo. El taller està programat dissabte 23 de febrer a les 21 hores. Prèviament i dins de la jornada de ponències i xerrades, Tom Hill haurà impartit una ponència. Aquest professional és un referent en la modalitat de disciplina nocturna i els seus tutorials en YouTube tenen milers de seguidors.

Col·laboració amb l'hostaleria

Photoalaquàs arrancarà dijous 21 de febrer amb una activitat de 'gastrofoto'. Els propis membres d'AFA exposaran la seua obra en una desena de locals de l'associació d'hostaleria Ahora, un sector de nova creació que també està fent les seues aportacions al centenari del Castell. La resta de les activitats s'ubicaran al Castell.

D'aquesta forma, divendres 22 s'inauguren sis mostres de fotografia en les sales nobles del palau i la sala la Torre, a càrrec del duo Fotolateras, integrat per Lola Barcia i Marinela Forcadell, amb la seua mostra «Tokio», així com Juan Moro («Tempestes»), José Beut («Etiopia»), Jorge Miguel Jaime, Julián Ochoa i Joaquín Collado («La València Oblidada»).

Visites guiades

Precisament aquests reconeguts artistes seran els que dissabte, 23 de febrer, en la sala Xemeneia oferiran ponències , conduiran tallers i faran de guies de les seues mostres. Les xerrades continuaran diumenge amb la participació de Jorge Ciscar, Jorge Miguel Jaime i Àlex Amorós. AFA informa que les inscripcions poden fer-se a través de la web Photoalaquas.com on també està detallada tota la informació de la mostra.

Compartir el artículo

stats